Μενού
ekklisia
Εκκλησία στη Λευκάδα | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  • Α-
  • Α+

Η παλαιότερη καταγραφή της παιδικής ηλικίας του Ιησού φέρεται να βρέθηκε σε μια περγαμηνή 2.000 χρόνων, η οποία αφηγείται μία ιστορία που δεν υπάρχει στη Βίβλο, όπως μεταδίδει σχετικά η Sun.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης γραμμένο σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό χειρόγραφο, αποκαλύπτεται πως ο Χριστός φέρεται να είχε κάνει ένα «θαύμα», γνωστό ως «ζωοποίηση των σπουργιτιών», όντας παιδί.

Η περγαμηνή, συγκεκριμένα, φέρεται να αναφέρει πως ο Χριστός, όταν ήταν παιδί, μετέτρεψε πήλινα περιστέρια σε ζωντανά πουλιά, ενώ η ιστορία, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «δεύτερο θαύμα», πιστεύεται ότι γράφτηκε ως μέρος του Ευαγγελίου του Θωμά για τη νηπιακή ηλικία του Χριστού γύρω στον 2ο αιώνα μ.Χ.

Τι γράφει η περγαμηνή για την παιδική ηλικία του Χριστού

Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τα νεανικά χρόνια του Ιησού από τη Ναζαρέτ, τα οποία τελικά εξαιρέθηκαν από τη Βίβλο, ενώ το παλαιότερο γραπτό παράδειγμα του ευαγγελίου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα μ.Χ.

Ωστόσο, η αδυναμία αποκρυπτογράφησης του γραφικού χαρακτήρα του παπύρου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως γράφτηκε από ένα παιδί στην Αίγυπτο του 4ου ή 5ου αιώνα μ.Χ..

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η περγαμηνή βρισκόταν –χωρίς να το έχει παρατηρήσει κανείς– στην Κρατική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Αμβούργου, στη Γερμανία, με τους ειδικούς να εντοπίζουν το όνομα του Χριστού στο κείμενο.

Το Πανεπιστήμιο Humboldt-Universität zu Berlin (HU) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «μια σημαντική ανακάλυψη στον ερευνητικό τομέα», για να προσθέσει:

«Θεωρήθηκε ότι ήταν μέρος ενός καθημερινού εγγράφου, όπως μια ιδιωτική επιστολή ή μια λίστα με ψώνια, επειδή ο γραφικός χαρακτήρας φαίνεται τόσο αδέξιος. Παρατηρήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη 'Ιησούς' στο κείμενο».

«Στη συνέχεια, συγκρίνοντάς το με πολυάριθμους άλλους ψηφιοποιημένους παπύρους, το αποκρυπτογραφήσαμε γράμμα προς γράμμα και γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ένα καθημερινό έγγραφο» διευκρίνισε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA