Μενού
Αστυνομία στη Γαλλία
Αστυνομικοί στη Γαλλία μετά από επίθεση σε σχολείο | AP Photos / Michel Spingler
  • Α-
  • Α+

Σε εγρήγορση τέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην ανατολική Γαλλία , προχωρώντας σε πέντε συλλήψεις ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στην επικράτεια της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έκανε σύσταση στις Αρχές της χώρας, ανάμεσα σ' αυτές και στην αντιτρομοκρατική, να παρακολουθούν τις διαδηλώσεις και κτίρια θρησκευτικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των εορτών, στο πλαίσιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, η αστυνομία στη Γαλλία προχώρησε σε συλλήψεις επιβατών αεροπλάνου με 303 Ινδούς μετά από ανώνυμη καταγγελία για παράνομη διακίνηση ατόμων. Το ρουμανικό αεροπλάνο πραγματοποιούσε τη πτήση Ντουμπάι-Νικαράγουα, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Βατρί στην ανατολική Γαλλία.

Γαλλία: Το προφίλ των ατόμων που συνελήφθησαν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σκιαγράφηση του προφίλ των συλληφθέντων, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για πέντε άτομα, όλοι άνδρες, ηλικίας 20 έως 23 ετών. Φαίνεται, μάλιστα, να συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, σε γεωγραφικό διαμέρισμα ανατολικά της Γαλλίας.

Η αστυνομία θεωρεί ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική απόπειρα οργανωμένα σε ομάδα. Όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που βλέπουμε ομάδα ολόκληρη ανδρών να σκοπεύει να «χτυπήσει» σε ένα σημείο της Γαλλίας.

Όλοι οι συλληφθέντες φαίνεται να είναι ισλαμιστές ενώ ένας από τους άνδρες φέρεται να ήταν γνωστός ήδη στις μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA