Άρθρο με τίτλο «Ο τρελός βασιλιάς της Αμερικής», αναφερόμενα στα έργα και τις ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το theatlantic.com.
«Ο πρόεδρος έχει γίνει πιο παρορμητικός, πιο εκδικητικός και πιο άναρχος», σημειώνει στην ανάλυσή του ο Πίτερ Βένερ.
«Οι πονηρές, ασυνάρτητες και ανεπαρκώς εκτελεσμένες πολιτικές του, δημιούργησαν έναν πανικό που παραλίγο να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία και να πυροδοτήσει παγκόσμια ύφεση», σημείωσε ο ίδιος με αφορμή την επιβολή των... εξωπραγματικών δασμών.
Η χρηματιστηριακή αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων εξατμίστηκε σε λίγες μέρες, κατά την ίδια δημοσίευση.
«Δεν έπιασαν τα κόλπα»
«Η παραπληροφόρηση, ο εκφοβισμός και οι δυσάρεστες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Οι αγορές μετοχών και ομολόγων δεν πτοήθηκαν από τις απειλές του προέδρου», σύμφωνα με το The Atlantic.

Ο Τραμπ πολέμησε την πραγματικότητα και η πραγματικότητα κέρδισε, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
«Είμαστε κάτι λιγότερο από 90 μέρες της δεύτερης θητείας του Τραμπ, θα έρθουν πολλές ακόμη συγκρούσεις μεταξύ του προέδρου και του πραγματικού κόσμου», αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων.
«Τρελός βασιλιάς ο Τραμπ»
«Ο Τραμπ είναι ο τρελός βασιλιάς της Αμερικής. Το πρόβλημα που επιδεινώνεται είναι ότι ο πρόεδρος έχει περικυκλωθεί από άνδρες και γυναίκες που του είναι απόλυτα πιστοί, απρόθυμοι να τον αμφισβητήσουν και σίγουρα ανίκανοι να τον συγκρατήσουν», εκτιμά ο Βένερ.
Όσο για το μέλλον, σημειώνει ότι «η δεύτερη προεδρία του Τραμπ, θα καθοριστεί από τις αυταρχικές επιθυμίες του και την ανικανότητά του. Ίσως το δεύτερο να εμποδίζει το πρώτο».

«Η αδίστακτη αποτελεσματικότητα μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά η ύπαρξη μιας διοίκησης γεμάτη με φρικιά και ανόητους μπορεί να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια και να καταλύσει τη δημόσια δυσαρέσκεια, ακόμη και την αντίσταση», τονίζεται στο The Atlantic.
«Δεν είναι ανίκητος»
«Ο Τραμπ δεν είναι ανίκητος και πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα τα παρατήσουν χωρίς μάχη. Η ελπίδα και η προσδοκία μου είναι ότι θα επικρατήσουν, ότι η Αμερική θα επικρατήσει, αλλά θα υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κόστος», γράφει ο Βένερ.
«Δεν έπρεπε να είναι έτσι. Υπάρχουν 77.302.580 ψηφοφόροι που υπέγραψαν αυτήν την καταστροφή. Έχουν αφήσει μια κατακόκκινη κηλίδα σε αυτή τη Δημοκρατία», σημείωσε με νόημα.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.