Η κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε μια ή δυο εβδομάδες, δήλωσε χθες Τετάρτη ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ουάσιγκτον, πρόσθεσε πως εάν πράγματι συμφωνηθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός 60 ημερών, η ισραηλινή κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το χρονικό περιθώριο αυτό για να προτείνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά υπό τον όρο ότι η Χαμάς θα αφοπλιστεί και θα εγκαταλείψει την εξουσία.
Αν αρνηθεί, «θα συνεχίσουμε» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, συμπλήρωσε.
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.