Με τον εσωτερικό αναβρασμό να απασχολεί το σιωνιστικό καθεστώς, μία νέα εξέλιξη φέρνει ανησυχία το Τελ Αβίβ, καθώς η Βρετανία αποφάσισε τον μερικό αποκλεισμό στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ.
Όπως ενημερώνει το δελτίο του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση Στάρμερ ανακοίνωσε χθες (3/9) την απόφαση να θέσει μπλόκο σε εξαγωγές όπλων, συγκεκριμένα μέσω αναστολής ορισμένων εμπορικών αδειών.
Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε μετά από εξέταση, που έκρινε ότι υπάρχει καταφανής κίνδυνος ο οπλισμός αυτός να χρησιμοποιηθεί κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου στη Γάζα.
Έξαλλος ο Νετανιάχου με τη Βρετανία
Πρέπει να σημειωθεί βέβαια πως η απόφαση επηρεάζει μόνο 30 από τις 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ, αλλά αυτό δεν απέτρεψε έντονες αντιδράσεις από την ισραηλινή πλευρά.
Με ανάρτησή του, ο επικεφαλής του ψευδοκράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «επαίσχυντη απόφαση των Bρετανών», προσθέτοντας πως «Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτό τον πόλεμο και θα διασφαλίσει το μέλλον του».
- Πρωτομαγιά: Ποια σούπερ μάρκετ είναι σήμερα ανοιχτά - Τι ώρα κλείνουν
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Πώς ήταν το 2016 λίγο πριν μπει στο My Style Rocks
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.