Η Βρετανία και πιο συγκεκριμένα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει, προσωρινά, εμπορικές συνομιλίες με το Ισραήλ και επιβάλλει δασμούς σχετικά με τους «εποικισμούς στη Δυτική Όχθη».
Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, σαν το Associated Press, η Βρετανία σταματάει τις εμπορικές συνομιλίες με το Ισραήλ, με αφορμή τον αποκλεισμό της Γάζας και τις προειδοποιητικές εκθέσεις του ΟΗΕ για αρκετά νεκρά παιδιά τις επόμενες ημέρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε ότι η υφιστάμενη εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε ισχύ, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει τις συζητήσεις με μια ισραηλινή κυβέρνηση που ακολουθεί αυτό που αποκάλεσε «εξωφρενική πολιτική στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα».
Βρετανία - Ισραήλ: Τι αναφέρει το Λονδίνο
Ο Λάμι δήλωσε ότι ο επίμονος κύκλος βίας από εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη απαιτεί δράση.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να παρέμβει και να σταματήσει αυτές τις επιθετικές ενέργειες» πρόσθεσε, για να συνεχίσει: «Η συνεχής αποτυχία τους να δράσουν θέτει σε κίνδυνο τις παλαιστινιακές κοινότητες και τη λύση των δύο κρατών».
Η ανακοίνωση έγινε αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ άσκησε κριτική στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το επίπεδο των δεινών που υφίστανται τα παιδιά στη Γάζα είναι «εντελώς απαράδεκτο» και επανέλαβε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.