Μενού
Μαΐσα Αμπντ Ελχαντί
Μαΐσα Αμπντ Ελχαντί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η διάσημη αραβοϊσραηλινή ηθοποιός Μαΐσα Αμπντ Ελχαντί συνελήφθη ως ύποπτη για «υποκίνηση τρομοκρατίας» με αφορμή ανάρτηση που έκανε στο Facebook μετά την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τη Haaretz, η 38χρονη ηθοποιός, που μένει στη Ναζαρέτ, συνελήφθη τη Δευτέρα (23/10) και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την Πέμπτη, επειδή κοινοποίησε μέσω της σελίδας της στο Facebook φωτογραφία μιας μπουλντόζας που γκρεμίζει τον φράκτη στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναγράφεται «Πάμε σε στυλ Βερολίνου».

Οι αντιδράσεις

Πέρα από την απόκριση των αρχών, η ανάρτηση της ηθοποιού προκάλεσε και αντιδράσεις στα social media. Ο πρώην συνεργάτης της Ελχαντί, Οφέρ Σεκτέρ, καταδίκασε τη συμπεριφορά της μέσω του Instagram.

«Ντρέπομαι για σένα. Ντροπή σου. Ζεις στη Ναζαρέτ, παίζεις τις σειρές και τις ταινίες μαζί μας, και στη συνέχεια μας μαχαιρώνεις στην πλάτη». έγραψε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του.

«Πάντα ήταν φρικτό άτομο», σχολίασε ένας χρήστης, με έναν άλλο να την αποκαλεί «σκουπιδοτενεκέ», ενώ κάποιοι ζήτησαν να της αφαιρεθεί ακόμα και η ιθαγένεια: «Είναι υποκρίτρια και υποστηρίζει την τρομοκρατία. Ντρέπομαι που ζει στην πόλη μου».

Σωρεία συλλήψεων

Από τις 7 Οκτωβρίου, την αιματηρή μέρα έναρξης των εχθροπραξιών, δεκάδες μέλη της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ απολύθηκαν από τους εργοδότες τους, εκδιώχθηκαν από πανεπιστήμια ή συνελήφθησαν για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων εξέφραζαν αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο, 40 άτομα έχουν μέχρι τώρα συλληφθεί και ακόμα περισσότεροι έχουν ανακριθεί. Φέρνοντας ως παράδειγμα τον δήμο Ρεχοβότ, πληροφορεί πως οι αρχές της περιοχής απαίτησαν από τους εργολάβους της πόλης να υπογράψουν δήλωση πως δεν απασχολούν εργάτες Αραβικής καταγωγής.

Ο Ισραηλινός εισαγγελέας Αμίτ Άισμαν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως υποστηρίζει τη «διερεύνηση, σύλληψη και εκδίκαση κάθε ατόμου που επαινεί ή υποστηρίζει τις φρικαλεότητες».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA