Μενού
netaniaxou
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. | AP
  • Α-
  • Α+

Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες μέρες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με φόντο τις επιθέσεις της Χαμάς και το σφυροκόπημα της Γάζας, επιβεβαιώθηκαν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, από το γκάλοπ προκύπτει ότι το 86% θεωρεί αποτυχία της κυβέρνησης του Ισραήλ την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευθύνονται για τις επιθέσεις της Χαμάς και τη σφαγή στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ανησυχία και ευθύνες σε Νετανιάχου

Επιπλέον, το 92% αναφέρει ότι ο πόλεμος τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Την ίδια ώρα, το 94% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την έλλειψη ετοιμότητας που οδήγησε στην επίθεση στο Νότο με πάνω από το 75% να λέει ότι η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

«Να παραιτηθεί ο Νετανιάχου»

Στην έρευνα συμμετείχαν 620 Ισραηλινοί από όλη τη χώρα και η πλειονότητα των ερωτηθέντων (56%) πιστεύει ότι ο Νετανιάχου θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά το τέλος της επιχείρησης «Σιδερένια Ξίφη».

Επίσης, το 52% των ψηφοφόρων περιμένει την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκαλαντ.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν πως δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την ένταξη του πρώην υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντς, στην κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, το βράδυ της Τετάρτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA