Την καταδίκη ενός δημοτικού αστυνομικού για βιασμό νεαρής εκδιδόμενης στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 7,5 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία, παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η υπόθεση, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει η αλλοδαπή γυναίκα, οι πράξεις τελέστηκαν το καλοκαίρι του 2018, υπό την απειλή όπλου και κλομπ.
Την περίοδο εκείνη, ο 42χρονος υπηρετούσε ως εξωτερικός φρουρός σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βορείου Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια μετατάχθηκε στη Δημοτική Αστυνομία, αναλαμβάνοντας καθήκοντα σε περιοχή εκτός Θεσσαλονίκης.
Η καταγγέλλουσα δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, αλλά η κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές διαβάστηκε. Ο καταδικασθείς, στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις, αναφέροντας ότι είχε συνευρεθεί με τη γυναίκα μία φορά επί πληρωμή.
Χαρακτήρισε, δε, ψευδή την καταγγελία, αποδίδοντάς την σε λόγους εκδίκησης, επειδή η γυναίκα τον θεωρούσε υπαίτιο για προηγούμενη προσαγωγή της στη διάρκεια ελέγχων για παράνομη πορνεία.
Μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε τεθεί σε αργία από την υπηρεσία του.
- Η τάπα του Γεραπετρίτη στον Μακάριο, η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και το σιωπητήριο της Καρυστιανού
- Φωτεινή Αθερίδου: «Δεν θα ήθελα να είμαι ξανά 25. Όσο πιο μικρή ήμουν, τόσο υπέφερα»
- Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ιωάννινα: Άνοιξαν πυρ κατά βίλας - Πληροφορίες και για καταδίωξη
- Βιολάντα: Πολλά τα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις για πολύμηνη διαρροή προπανίου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.