Μενού
nekrotafeio
Νεκροταφείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εγρήγορση για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, που έκλεψαν κεφάλι δολοφονημένης γυναίκας από τον τάφο της για να πραγματοποιήσουν «τελετή μαγείας», έχουν τεθεί οι αστυνομικές Αρχές στη Βραζιλία.

Ο λόγος για το κεφάλι της Σαμπρίνα Ταβάρες ντε Αλμέιδα, 31 ετών, την οποία πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 2022, ενώ ο τάφος της φέρεται να βρέθηκε βεβηλωμένος τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Όπως αναφέρει η New York Post, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για το αποτρόπαιο περιστατικό από άνθρωπο, που εργαζόταν μέσα στο νεκροταφείο της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, και ξεκίνησαν τη σχετική έρευνα.

Τι υπήρχε αντί για το κεφάλι

Δικαστικός πραγματογνώμονας, μιλώντας για το περιστατικό το οποίο έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ότι «το τσιμεντένιο κάλυμμα είχε σπάσει από αμβλύ αντικείμενο. Το καπάκι του ξύλινου φέρετρου μέσα στον τάφο ήταν σπασμένο και το κεφάλι του πτώματος είχε εξαχθεί».

Ο Φάμπιο Μπαρμπόσα Τεϊσέιρα σημείωσε ότι η κλοπή του κεφαλιού της άτυχης γυναίκας δεν σχετίζεται με τη δολοφονία της, αλλά με τη «μαύρη μαγεία», γεγονός που το βάσισε σε συγκεκριμένα ευρήματα. Ειδικότερα, είπε πως στη «θέση του κεφαλιού του πτώματος υπήρχε ένα πήλινο μπολ που περιείχε καμένα υλικά στο εσωτερικό του» γεγονός που παρατηρείται αρκετές φορές από τυμβωρύχους, που πραγματοποιούν «τελετουργικά μαγείας».

Το χρονικό δολοφονίας της 31χρονης

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τυμβωρύχου, ενώ φέρεται να έχουν καταλήξει στον κύριο ύποπτο για τη δολοφονία της 31χρονης. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Αλμέιδα μαζί με τη μητέρα της, πυροβολήθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν στο σπίτι τους από έναν κουκουλοφόρο.

Η 31χρονη έχασε τη ζωή της επί τόπου, αλλά η μητέρα της κατάφερε να επιβιώσει από την επίθεση. Οι αστυνομικοί κατονόμασαν τον πρώην κουνιάδο της Αλμέιδα, Mateus da Silva Osório Ferreira, ως τον άνθρωπο που διέπραξε το έγκλημα.

Η 31χρονη ήταν παντρεμένη με τον αδελφό του υπόπτου, έναν αστυνομικό που σκοτώθηκε το 2016, ενώ μετά τον τον θάνατό του η Αλμέιδα έγινε η μοναδική κληρονόμος του σπιτιού τους, γεγονός που φέρεται να απογοήτευσε τον κουνιάδο της.

Ο Ferreira συνελήφθη τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία της και κατηγορήθηκε για γυναικοκτονία και απόπειρα γυναικοκτονίας. Ωστόσο, στις 20 Ιουλίου, ο δικαστής Adriano Celestino Santos άφησε ελεύθερο τον ύποπτο, επικαλούμενος έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA