Μενού
Δικαστήρια του Κεντρικού Λονδίνου
Δικαστήρια του Κεντρικού Λονδίνου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα ζευγάρι εκατομμυριούχων από τη Βρετανία κέρδισε σε δικαστική διαμάχη, με την έδρα να καταδικάζει τον «φασαριόζο» γείτονά τους σε αποζημίωση 16.000 λιρών.

Ο επιχειρηματίας Σεργκέι Γκραζντάνκιν και η σύζυγός του, Μαρία, ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πως η ζωή στο διαμέρισμά τους στο δυτικό Κένσιγκτον στο Λονδίνο είχε γίνει κόλαση λόγω του πατώματος του πάνω ορόφου που έτριζε.

«Είναι βασανιστήριο»

Σύμφωνα με την Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν οι νέοι γείτονες του ζευγαριού, ένας τραπεζίτης της City Bank και η σύζυγός τους μετακόμισαν στον πάνω όροφο και ξήλωσαν τα χαλιά από τα πατώματα. 

Ο κ. Γκραζντάνκιν γρήγορα κατέθεσε μήνυση για τους γείτονες, λόγω της ενόχλησης που του προκαλούσε το τρίξιμο από τα ξύλινα πατώματα. Το ζεύγος περιέγραψε την εμπειρία του ως μία συνεχή επίθεση θορύβου, που προερχόταν από τις ελαττωματικές σανίδες, φωνές παιδιών, βήματα και συζητήσεις σε υψηλά «ντεσιμπέλ».

«Μέσα στην εβδομάδα, ξυπνάμε καθημερινά μεταξύ 5 και 7 το πρωί από το θόρυβο. Τα σαββατοκύριακα μας ξυπνάνε μεταξύ 7 και 8 το πρωί με το περπάτημα, τα χτυπήματα, και τις φωνές των παιδιών» περιέγραψε ο επιχειρηματίας στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον ενάγοντα, μέρος του προβλήματος ήταν και οι λανθασμένα τοποθετημένες σανίδες του πατώματος, οι οποίες δεν μόνωναν σωστά τον ήχο και υποχωρούσαν ακόμα και στο πιο ελαφρύ πάτημα. 

«Το να ζούμε έτσι κάθε μέρα αφ'ότου ήρθαμε είναι πραγματικό βασανιστήριο», πρόσθεσε ο Σεργκέι Γκραζντάνκιν.

Το αποτέλεσμα

Οι πιέσεις των γειτόνων οδήγησαν το θορυβώδες ζευγάρι να απλώσει καινούργια χαλιά στα πατώματά του ορόφου τους, αλλά η μήνυση προχώρησε ούτως ή άλλως.

Υπερασπιζόμενος τους εναγόμενους, ο δικηγόρος Τομ Μόρις τόνισε πως τα παράπονα των Γκραζντάκιν αφορούν απλά «συνηθισμένους ήχους ενός αστικού σπιτικού».

«Οι πράξεις αυτές δεν έγιναν με δόλο, αλλά με σύνεση και τον δέοντα σεβασμό για τα συμφέροντα των εναγόντων», πρόσθεσε.

Την Δευτέρα (13/11), η δικαστής απένειμε τη νίκη στον Γκραζντάνκιν και τη γυναίκα του, ενώ η αποζημίωση που θα πρέπει να πληρώσει ο ασυνείδητος τραπεζίτης είναι ένα συντηρητικό ποσό 16.000 λιρών. Πιο σοβαρό πλήγμα ήταν οι αμοιβές των δικηγόρων, που ανέρχονται στις 250.000 λίρες.

«Εκτιμώ πως και οι δύο πλευρές είπαν την αλήθεια, αν και οι εκδοχές τους για την αλήθεια σχηματίστηκαν από τις ιδιαίτερες καταστάσεις τους και την δική τους αίσθηση δικαίου. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις καταθέσεις του κ. Γκραζντάκιν και της συζύγου του, πως ο θόρυβος τους ήταν αφόρητος», σχολίασε η δικαστής.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA