Μενού
Αστυνομία στο Πακιστάν
Στρατός και αστυνομία στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια επίθεσης | AP Photos / Muhammad Sajjad
  • Α-
  • Α+

Επίθεση αυτοκτονίας σε κτίριο του στρατού σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/12) στο βορειδυτικό Πακιστάν, με κρατικούς αξιωματούχους να αναφέρουν πως έχουν σκοτωθεί –τουλάχιστον– 24 άνθρωποι.

Την ευθύνη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για την τρομοκρατική ενέργεια στο Πακιστάν ανέλαβε οργάνωσε που συνδέεται με τους Ταλιμπάν στη χώρα ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των νεκρών τις επόμενες ώρες.

Οι τρομοκράτες εισέβαλαν την αρχή με φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά στο κτίριο και στη συνέχεια φέρεται να επιτέθηκαν με όπλα σε αστυνομικό τμήμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση από τον στρατό.

Πακιστάν: Το χρονικό της πείθεσης

Η επίθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε μέσα στη νύχτα στην περιοχή Ντέρα Ισμαήλ Χαν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκβα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με άλλους δύο αξιωματούχους ασφαλείας. Στην περιοχή αυτή έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

«Πολλοί σκοτώθηκαν στον ύπνο τους και φορούν πολιτικά, ως εκ τούτου προσπαθούμε ακόμη να διευκρινίσουμε αν είναι όλοι στρατιωτικοί» είπε σχετικά ο πρώτος αξιωματούχος για την επίθεση στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρίνισε.

Ο πακιστανικός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει σχετικά με την επίθεση και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των νεκρών. Ο υπουργός Εσωτερικών Σαρφράζ Μπούγκτι καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA