Μενού
Διαζύγιο
Διαζύγιο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Έρευνα επιβεβαίωσε τη θεωρία περί του «επτά χρόνια φαγούρα», την τάση, δηλαδή, τα ζευγάρια να χωρίζουν στα επτά χρόνια σχέσης - ή γάμου. Ακόμα, ανέδειξε τη γενιά που πέφτει πιο συχνά «θύμα».

Η δημοσκόπηση της Divorce-Online.co.uk, υπηρεσίας έκδοσης διαζυγίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε πως χρειάζονται περίπου επτά χρόνια για να δυστυχήσουν ορισμένα ζευγάρια και να αποφασίσουν τα τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Και τα ζευγάρια που ανήκουν στη γενιά Χ - πρόκειται για άτομα ηλικίας από 44 έως 59 ετών - είναι εκείνα που επιβεβαιώνουν κυρίως την τάση. Κατά μέσο όρο, χωρίζουν σε ηλικία 43,9 ετών.

Ο κύριος λόγος διαζυγίων σε αυτή την κατηγορία είναι οικονομικοί λόγοι.

«Η έρευνά μας ρίχνει νέο φως στις τάσεις του γάμου και του διαζυγίου, επιβεβαιώνοντας ότι το φαινόμενο της επταετούς φαγούρας είναι υπαρκτό και επηρεάζει ιδιαίτερα τα ζευγάρια της γενιάς Χ» σημείωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. 

«Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να αναζητούν υποστήριξη, αν χρειαστεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της Counseling Wiltshire, εταιρείας συμβουλευτικής στην οποία απευθύνονται ζευγάρια με προβλήματα, σημείωσε πως αυτή η γενιά μεγάλωσε σε μία εποχή με ανεκπλήρωτες ανάγκες αλλά και ασέβεια προς τα όρια των άλλων, κάτι που καθορίζει τη ζωή της και οδηγεί σε προβλήματα.

Όπως προσέθεσε, τα άτομα αυτά, πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, κάτι που θα ανοίξει νέα σελίδα για βαθύτερες και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Βέβαια, ίσως χρειαστούν μία ολοκληρωτική επανεκκίνηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA