Μενού
Η Sarah Albassri
Η Sarah Albassri | Instagram
  • Α-
  • Α+

Αυτή η μητέρα πήρε τη ζωή της πίσω μετά τον χωρισμό, εξασκώντας τακτικά το αγαπημένο της άθλημα και πηγαίνοντας στο γυμναστήριο με σχεδόν «θρησκευτική» τακτικότητα. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατάθλιψης και κακής ζωής, το διαζύγιο έγινε αφορμή να ξαναβρεί το πάθος της για ζωή.

Όπως γράφει η NY Post, ο χωρισμός από τον σύζυγό της ήταν το «χαστούκι» που χρειαζόταν η Sarah Albassri για να ξυπνήσει και να πάρει τον έλεγχο. Η μητέρα ενός κοριτσιού, που κατοικεί στην Καλιφόρνια, έχει χάσει 35 κιλά σε έξι μήνες κάνοντας ταεκβοντό μετά την κατάρρευση του γάμου της.

«Αισθάνομαι πιο υγιής και χαρούμενη. Νιώθω σαν να λάμπω», είπε στο μέσο. Η Sarah δεν είναι μάλιστα απλά αθλούμενη νοικοκυρά, αλλά και διδακτορική φοιτήτρια βιοϊατρικής μηχανικής, που τα κατάφερε ως παιδί προσφύγων από τη Συρία.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η περιπέτεια της Albassri στη δύση ξεκίνησε όταν η οικογένειά της μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Συρία για να διαφύγει του πολέμου μεταξύ της κυβέρνησης και των αντικαθεστωτικών τρομοκρατών. 

Και λίγο αργότερα ήταν που ξεκίνησε το ταεκβοντό, ως έναν τρόπο να διαχειριστεί το σοκ: «Ένιωθα φοβισμένη. Ήθελα να είμαι δυνατή. Έβγαζα εκεί όλο μου το άγχος και τον θυμό. Ένιωσα καταπληκτικά. Το ερωτεύτηκα αμέσως».

Λίγο αργότερα, η Albassri παντρεύτηκε τον πρώην, πλέον, σύζυγό της, έγινε δασκάλα ταεκβοντό το 2020 και το εξασκούσε καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Αλλά όταν ο γάμος της άρχισε να μετέρχεται κρίσης, η Albassri έπεσε σε κατάθλιψη και έπαιρνε βάρος, αφού εγκατέλειψε και τις πολεμικές τέχνες.

Έδιωξε τον σύζυγο, ξαναέβαλε τη ζώνη

Αποφάσισε να χωρίσει από τον πρώην της τον Μάρτιο του 2023. Μετά από ταλαιπωρία για μερικούς μήνες, επέστρεψε στο ταεκβοντό τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Η Albassri άρχισε να προπονείται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για έξι ώρες συνολικά, και ξεκίνησε καθημερινό τρέξιμο, παίρνοντας μαζί και το αγοράκι της με το καρότσι του.

Σύντομα, άρχισε να βλέπει αποτελέσματα, χωρίς να αλλάξει καν τη διατροφή της. Καυχιέται πλέον ότι έχει πέσει κάτω από τα 70 κιλά και νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. 

«Νιώθω πολύ πιο κοντά στον εαυτό μου τώρα», είπε η γυναίκα. «Ο χωρισμός ήταν το γεγονός που οδήγησε στη μεταμόρφωσή μου. Εάν είστε αγχωμένοι, τίποτα δεν θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA