Μενού
erntogan
Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέβαλε προς επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Ερντογάν καθυστερούσε την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας, κατηγορώντας τη Στοκχόλμη ότι είναι πολύ ήπια απέναντι στους Κούρδους μαχητές και άλλες ομάδες που θεωρεί απειλή για την ασφάλεια.

Και οι 31 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας, με την Τουρκία και την Ουγγαρία να μην το πράττουν έως τώρα. Δεν έγινε αμέσως γνωστό πότε το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας θα θέσει προς συζήτηση την ένταξη της Σουηδίας.

Η Σουηδία και η γειτονική της Φινλανδία εγκατέλειψαν δεκαετίες στρατιωτικής ουδετερότητας αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επιδιώκοντας προστασία υπό την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ. Ήδη η Φινλανδία προσχώρησε στη στρατιωτική συμμαχία τον Απρίλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA