Ο στρατός του Ισραήλ αντιμετωπίζει ελλείψεις τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών, εκ των οποίων περίπου 6.000 για τις μάχιμες μονάδες του, υποστήριξε απόψε ο εκπρόσωπός του στη Λωρίδα της Γάζας.
Έπειτα από σχεδόν 20 μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της αντιστασιακής Χαμάς, η απαρτία στις Ένοπλες Δυνάμεις ασθενεί σε δύο μέτωπα. Από τη μία, αυξάνονται ολοένα οι νέοι με προοδευτικές αντιλήψεις, που αρνούνται τη στράτευση.
Αν και η κίνηση αυτή επισύρει τιμωρητική, επ' αόριστον φυλάκιση, οι θηριωδίες του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη «σπρώχνουν» όλο και περισσότερους να εναντιωθούν στο αυταρχικό μέτρο.
Ισραήλ: «Νύξεις» και για τους υπερορθόδοξους Εβραίους
Από την άλλη, η συνιστώσα των υπερορθόδοξων Εβραίων του Ισραήλ δικαιούται πάγια εξαίρεση από την υποχρεωτική θητεία, μέτρο που πλέον εξετάζεται από την κυβέρνηση Νετανιάχου, που θέτει ως προτεραιότητα την επάνδρωση των σειρών.
Ο στρατός «χρειάζεται περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, εκ των οποίων περίπου 6.000 μάχιμους. Πρόκειται για μια πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη και για αυτό λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα», είπε ο ταξίαρχος Έφι Ντέφριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Ντέφριν απαντούσε σε ερώτηση που αφορούσε τη στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες εξαιρούνταν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
- Γιατί και πώς ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο – Η «σκληρή» χούντα, η CIA και ο «Αττίλας»
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»
- Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν και πέθανε στο νοσοκομείο - Εξετάζεται οπαδικό κίνητρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.