Μενού
Νεκροτομείο
Νεκροτομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία σοκαριστική περίπτωση ιατρικής αμέλειας σημειώθηκε στη Βραζιλία, όπου ένας εργάτης αποτεφρωτηρίου ανακάλυψε πως το πτώμα μίας ηλικιωμένης γυναίκας ήταν...ζωντανό και ανέπνεε.

Η 90χρονη Νόρμα ντα Σίλβα σόκαρε τον εργάτη όταν βγήκε από τη σακούλα μεταφοράς της έχοντας κανονικό παλμό και αναπνέοντας, πολλές ώρες αφού οι γιατροί του νοσοκομείου Σάο Χοσέ της Φλοριανόπολις στη Βραζιλία την είχαν ανακηρύξει νεκρή.

Αναπάντητα ερωτήματα

Εκπρόσωποι του νοσοκομείου ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για το πώς η ηλικιωμένη κατέληξε στο νεκροτομείο όντας ζωντανή. Η κα ντα Σίλβα είχε μείνει κλεισμένη μέσα στη σακούλα μεταφοράς της για τουλάχιστον δύο ώρες, προτού ανακαλυφθεί μετά βίας ζωντανή την Κυριακή.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως πίσω στην κλινική, όπου δυστυχώς απεβίωσε πραγματικά το πρωί της Δευτέρας (27/11). Η προσωπική της νοσοκόμα, Τζέσικα Περέιρα, που την συνόδευε τις τελευταίες της ώρες, δήλωσε στην Daily Mail: «Το απόγευμα του Σαββάτου είχα πάει να την επισκεφθώ, και είχε ανοίξει τα μάτια της».

«Δεν είχε πολλή ζωντάνια, αλλά κατάφερε να ανοίξει τα μάτια της και να καταλάβει ότι είμαστε δίπλα της», πρόσθεσε η γυναίκα, η οποία, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενημερώθηκε μαζί με την οικογένεια για τον υποτιθέμενο θάνατο τη 90χρονης, με το πιστοποιητικό θανάτου να αναγράφει ως αίτιο μία μόλυνση.

Την «ξεφορτώθηκαν»

Σύμφωνα με τη νοσοκόμα, η Νόρμα στάλθηκε στο αποτεφρωτήριο χωρίς να επιτραπεί στην οικογένεια να δει το πτώμα της, και πως ο υπάλληλος παρατήρησε αμέσως μόλις την είδε ότι ήταν ζωντανή: «Όταν άνοιξε την σακούλα, εκείνη ανέπνεε βαριά».

«Μιας και δεν είχε τις αισθήσεις της, δεν μπορούσε να φωνάξει για βοήθεια. Από τις 11:40 μέχρι τις 13:30 ήταν μέσα στην σακούλα, πεθαίνοντας από ασφυξία», είπε η Περέιρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η οικογένεια της ηλικιωμένης δεν γνωρίζει ακόμα ποιο ήταν το πραγματικό αίτιο θανάτου, ούτε έχουν ειδοποιηθεί από κάποιον αρμόδιο. Στο δεύτερο πιστοποιητικό θανάτου που εκδόθηκε, ως αίτιο φέρεται το «σηπτικό σοκ με απροσδιόριστα αίτια».

Το Συμβούλιο Ιατρικής Δεοντολογίας της Βραζιλίας έχει εμπλακεί και ερευνά την υπόθεση, με εκπροσώπους του να δηλώνουν πως παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA