Μενού
Στιγμιότυπο από τη Γάζα
Στιγμιότυπο από τη Γάζα | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Εντολή εκκένωσης στη Ράφα, στη Γάζα, έδωσε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ καθώς προετοιμάζεται για νέες χερσαίες επιχειρήσεις στην πολυπαθή Λωρίδα, την ώρα που η Χαμάς καλεί σε «ένοπλο αγώνα» ανά την υφήλιο.

Ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούν ταυτόχρονα στην κεντρική και βόρεια Γάζα, ενώ εκδόθηκε εντολή εκκένωσης για τη Ράφα, όπου αναμένονται έντονες χερσαίες επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον 80 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πλήγματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα, οι νεκροί από την επανέναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, είναι πάνω από 1.000.

Ισραήλ: Το κάλεσμα της Χαμάς

Αναφορικά με την Χαμάς, ανώτατος αξιωματούχος  της οργάνωσης κάλεσε τους υποστηρικτές της όπου και αν βρίσκονται στον κόσμο σε ένοπλο αγώνα και να δράσουν κατά του σχεδίου Τραμπ για τον εκτοπισμό των Παλαιστινιών του θύλακα.

«Ας σπάσουν όλοι τη σιωπή τους» προτρέπει η Χαμάς, ενώ σημειώνει «Μην μείνει ούτε ένα εκρηκτικό, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα μαχαίρι ούτε μία πέτρα».

Είχε προηγηθεί πρόταση του Ισραληνου πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να επιτραπεί στους ηγέτες της Χαμάς να φύγουν από τη Γάζα υπό την προϋπόθεση ότι η οργάνωση θα καταθέσει τα όπλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...