Μενού
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού | AP Photos / Ohad Zwigenberg
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδρασή του σχετικά με το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα, σήμερα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ και το απέρριψε τη «σύγκριση από πλευράς του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και τω μακελάρηδων της Γάζας».

«Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς – που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας – με τους στρατιώτες των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που μάχονται σε έναν δίκαιο πόλεμο» είπε, επίσης, ο Νετανιάχου.

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η αντίδρασή του για το ένταλμα σύλληψης

«Απορρίπτω μετά βδελυγμίας τη σύγκριση από πλευράς του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και των μακελάρηδων της Χαμάς» τόνισε ο Νετανιάχου και συμπλήρωσε οργισμένα:

«Με ποιο θράσος συγκρίνετε τη Χαμάς – που δολοφόνησε, έκαψε, έσφαξε, αποκεφάλισε, βίασε και απήγαγε αδερφούς και αδερφές μας – με τους στρατιώτες των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που μάχονται σε έναν δίκαιο πόλεμο».

Τζο Μπάιντεν: «Εξωφρενικό το ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου»

Κάθετος κατά της απόφασης του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τοποθετήθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου, «εξοργιστική» την εν λόγω απόφαση, θεωρώντας πως θέλει να εξισώσει τα εγκλήματα της Χαμάς με αυτά του Ισραήλ.

Στη δήλωση που απηύθυνε, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει: «Η αίτηση του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών ηγετών είναι εξωφρενική. Και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ισοδυναμία -καμία- μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

«Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επέκρινε το αίτημα του εισαγγελέα, προειδοποιώντας ότι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγούσε σε κατάπαυση πυρός, απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA