Μενού
Περιπολικό στις ΗΠΑ
Περιπολικό στις ΗΠΑ | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Πάνω από πέντε δεκαετίες μετά τη δολοφονία ενός βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος εργαζόταν ως γαλατάς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι Αρχές έλυσαν την υπόθεση χάρη σε δύο ανθρώπους που προχώρησαν σε αποκαλύψεις, μετά τον θάνατο του δράστη.

Ο Hiram "Ross" Grayam παρέδιδε γάλα τον Απρίλιο του 1968 και δεν επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη δουλειά. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα και το φορτηγό του, κρυμμένο μέσα στο δάσος στην περιοχή Vero Beach, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Indian River σε δελτίο Τύπου. Είχε πυροβοληθεί αρκετές φορές.

Από την έρευνα δεν είχαν προκύψει αδιάσειστα στοιχεία για να γίνουν συλλήψεις, αλλά η υπόθεση λύθηκε 56 χρόνια αργότερα.

Μάρτυρας είχε πει στην αστυνομία πως είδε τον Grayam να μιλάει με δύο άνδρες, που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν όλοι μαζί στο όχημά του κι έφυγαν. Μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του από την οικογένεια, έγινε μεγάλη έρευνα από εδάφους και αέρα, και βρέθηκε νεκρός. 

«Όταν έφτασαν στον αρχικό τόπο του εγκλήματος, ο Grayam ήταν ξαπλωμένος δίπλα στο όχημα με τραύματα από σφαίρες, τον εκτέλεσαν» είπε ο τοπικός σερίφης.

Ο δράστης της δολοφονίας

Ο δράστης αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του Thomas J Williams, το όνομα του οποίου είχε προκύψει από την έρευνα, αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή. 

«Μέσα από την αποφασιστικότητα και τη συνεργασία των μαρτύρων, προέκυψαν νέα στοιχεία: Ο Thomas J Williams, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Grayam» επεσήμαναν οι Αρχές. 

Το 2006, ο ίδιος είχε στείλει επιστολή σε τοπική εφημερίδα, που δημοσίευσε φήμες - τότε - για το έγκλημα, αναφέροντας πως δεν είναι καμία ανάμειξη. 10 χρόνια αργότερα, ο άνδρας πέθανε.

Μετά τον θάνατό του, έγιναν άλματα στην έρευνα, με τη βοήθεια και δύο μαρτυριών-κλειδιών. Η πρώην σύζυγος του δράστη και ένας φίλος της αδελφής του πήγαν στην αστυνομία και είπαν όλα όσα γνώριζαν. 

Και οι δύο είπαν πως ο Williams είχε ομολογήσει τη δολοφονία. Οι μάρτυρες επεσήμαναν πως δέχονταν απειλές τις οικογένειές τους και γι΄αυτό δεν είχαν μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια. 

Πλέον, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί και το δεύτερο άτομο που είχε φύγει μαζί με θύμα και θύτη για να διασαφηνιστεί εάν είχε κάποια εμπλοκή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA