Τραγική κατάληξη είχαν οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε φωτιά στην Τουρκία που ξέσπασε για πρώτη φορά στα Αλάσατα της Σμύρνης, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η φωτιά στην Τουρκία εκδηλώθηκε σε τουριστική ζώνη κοντά στην περιοχή της Σμύρνης, ενώ για την ίδια πυρκαγιά πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις συλλήψεις.
Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι τρία πτώματα βρέθηκαν στη ζώνη όπου μαίνεται η φωτιά, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης της Σμύρνης.
Φωτιά στην Τουρκία: Άγνωστο πώς ξεκίνησε η φωτιά
Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες δεν ευνοούν τον έργο της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της φωτιάς στην Τουρκία, την ώρα που παραμένει άγνωστο το πώς ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο.
Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 16 πυροσβεστικά οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.
Η Τουρκία, όπου η θερμοκρασία φτάνει ή και ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολλές επαρχίες εδώ και έναν μήνα, τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων γρήγορα τίθενται υπό έλεγχο. Στα τέλη Ιουνίου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στη νοτιοανατολική Τουρκία, πιθανότατα λόγω κακής συντήρησης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
- Διαρροή ερωτικού βίντεο πυροδοτεί διπλή παραίτηση και ένταση στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου
- Οι κόντρες για τα Ίμια, το... ευγενικό SMS στους γαλάζιους κι αυτό που ενώνει Καμμένο-Κασσελάκη
- «Γιάννη άκουσες; Τούρκοι κομάντος πατήσανε ελληνικό έδαφος»: Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται το βράδυ των Ιμίων
- Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο για την Ελένη Βουλγαράκη από το ραδιόφωνο - Δάκρυσε στο τέλος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.