Μενού
Mpeleris nea
Φρέντης Μπελέρης | Facebook
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις υπήρχαν σήμερα, Τετάρτη (29/11) στο Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «COREPER», την ώρα που ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ρητή επιφύλαξη ως προς την πάροδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας έτσι σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ανάληψη καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα, ήδη από τον Οκτώβριο, δεν έχει συναινέσει στην αποστολή της επιστολής των «27» για άνοιγμα μιας σειράς Κεφαλαίων στην αφετηρία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Μπελέρη

Ο Φρέντης Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές της Αλβανίας, την ώρα που ο ίδιος μέσα από τις φυλακές, δήλωσε πως βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε.

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, απ΄ό, τι φαίνεται. Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε γι’ αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία» ανέφερε.

Χαρακτηριστικός είναι, δε, ο διάλογος ανάμεσα στον δικηγόρο και τον μάρτυρα:

  • Δικηγόρος: Έλαβες πληρωμή από την Αστυνομία στο τέλος;
  • Μάρτυρας: Ναι, έλαβα μια ανταμοιβή για αυτήν τη δουλειά. Όμως η ανταμοιβή μου δόθηκε, έγινε αυτή η δουλειά, τελείωσε και μετά.
  • Δικηγόρος: Ποιος σου την έδωσε;
  • Μάρτυρας: Η κρατική αστυνομία.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA