Δυο μέλη της γερμανικής αστυνομίας τραυματίστηκαν, το ένα σοβαρά, όταν σημειώθηκε έκρηξη χθες Πέμπτη το βράδυ κοντά στην πύλη εγκατάστασης της αστυνομίας σε συνοικία του Βερολίνου, ανακοίνωσε η υπηρεσία τους.
«Περί τις 20:20 (σ.σ. τοπική ώρα· 21:20 ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε σοβαρό συμβάν ασφαλείας στο επίπεδο του φράκτη» της εγκατάστασης, στη συνοικία Βίτεναου, στο βόρειο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν αστυνομικός και αστυνομικίνα, ανέφερε η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας μέσω X.
Έκαναν «περιπολία ασφαλείας ρουτίνας», εξήγησε.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, «άγνωστο αντικείμενο ανατινάχτηκε προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο και στα μάτια του αστυνομικού», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η αστυνομικίνα υπέστη «ακουστικό τραύμα». Και στα δύο μέλη της αστυνομίας προσφέρεται ιατρική περίθαλψη.
Το εγκληματολογικό τμήμα ανέλαβε να διενεργήσει έρευνα.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για το «συμβάν».
Τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, καθώς χτυπήθηκε από πυροτέχνημα κατασκευασμένο παράνομα.
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία πυροδοτώντας ισχυρά πυροτεχνήματα, ενώ περίπου 400 προσήχθησαν από την αστυνομία στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τετάρτη.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.