Μενού
oruc reis.jpg
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. | AP Photo/Burhan Ozbilici
  • Α-
  • Α+

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο επανέφερε στο τραπέζι του διπλωματικού και ενεργειακού διαλόγου η Άγκυρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού, σταθμού, σχετικές δηλώσεις παραχώρησε πρόσφατα ο Aλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

«Οι δραστηριότητές μας στον τομέα της ενέργειας απέκτησαν μεγάλη σημασία, ιδίως με τη συμφωνία για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας το 2019», είπε ο Μπαϊρακτάρ.

«Πέρυσι, δημιουργήσαμε ένα νομικό πλαίσιο συνεργασίας με ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των υδρογονανθράκων», συμπλήρωσε στη συνέχεια σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τουρκία: Τα ενεργειακά σχέδια

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία, θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης. Δηλώσαμε ότι μέσω των δικών μας πλοίων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ πιο οικονομικά, αποδοτικά και ταχύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο Μπαϊρακτάρ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε: «Την προσεχή περίοδο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουμε μια ομάδα εδώ».

Τουρκία: Το βλέμμα στη Λιβύη

Κατά τις ίδιες πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK μετέδωσε ότι ο Μπαϊρακταρ, συμμετείχε στη Σύνοδο Ενέργειας και Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το CNN TURK, δήλωσε πως η Λιβύη διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τονίζει ότι «εμείς στο ζήτημα αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με πολλές χώρες κι έχουμε την πρόθεση».

Μάλιστα, ο Μπαιρακτάρ υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε να δράσουμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης. Τονίσαμε πως με τα δικά μας πλοία μπορούμε να λειτουργήσουμε πιο οικονομικά και αποτελεσματικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA