Μενού
Περιστέρια στο Λονδίνο
Περιστέρια στο Λονδίνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κατασκευάστηκε μόλις το 2012, αλλά οι κάτοικοι σε μια πόλη της περιφέρειας του Μάντσεστερ λένε ότι η κεντρική της αγορά, ανακαινισμένη με κόστος 1,2 εκατομμυρίων λιρών, απλώς δεν είναι αρκετά καλή. 

Όπως μεταδίδει η Manchester Evening News, οι κάτοικοι του Χάιντ θυμούνται τις μέρες όταν μπορούσαν να αγοράσουν τα πάντα χωρίς να φεύγουν από την πόλη. Και νιώθουν ότι τα vape shops, τα καταστήματα ρούχων και τα φαστφουντάδικα έχουν καταλάβει τον κεντρικό δρόμο της αγοράς.

Ερήμωσε από την ακρίβεια

Πολίτες που μίλησαν στο μέσο έθιξαν διάφορα προβλήματα, αλλά κυρίως αυτό της ακρίβειας μετά την οικονομική «αναβάθμιση» της περιοχής. 

Οι άλλοτε τακτικοί πελάτες της Hyde's Market Street είπαν ότι αν και δεν θέλουν να ταξιδεύουν μέχρι το Ashton και το Manchester για ψώνια, αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

«Μου αρέσει να μένω εδώ, αλλά όλο και περισσότερο ερημώνεται. Το Ashton φαίνεται να τραβάει όλα τα λεφτά. Έχουν κάνει την αγορά, αλλά μπροστά από τα καταστήματα, έτσι ώστε τα κρύβει. Μόνο στα περιστέρια αρέσει» δήλωσε ένας κάτοικος.

Και πρόσθεσε: «Τα καταστήματα κλείνουν λόγω των τιμών επειδή είναι τόσο υψηλές. Όταν τελειώσουν οι μισθώσεις φεύγουν. Εκεί που μένω υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά τα χωριουδάκια όπως ο Newton, δεν μπορούν να βγουν έξω. Δεν υπάρχει τίποτα στις γύρω περιοχές, ακόμη και οι παμπ κλείνουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA