Μενού
drone bayraktar.jpg
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τουρκικής παραγωγής. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πολύ σύντομα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar» θα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα.

Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, τα συγκεκριμένα drones «είναι εξοπλισμένα με την πιο προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές».

Μάλιστα, ο Ράμα τόνισε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση των «Bayraktar» είναι ιδιαίτερης σημασίας όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της Αλβανίας.

«Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για την άμυνα της επικράτειάς μας», υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Drones και στο Κοσσυφοπέδιο

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του αγόρασαν από την Τουρκία τα drone Bayraktar TB-2.

«Το Κοσσυφοπέδιο είναι τώρα πιο ασφαλές και πάντα περήφανο», υποστήριξε ο Κούρτι, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει πόσα drones έχουν αγοραστεί, ούτε χρήματα που δαπανήθηκαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA