Πολύ σύντομα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar» θα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα.
Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, τα συγκεκριμένα drones «είναι εξοπλισμένα με την πιο προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές».
Μάλιστα, ο Ράμα τόνισε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση των «Bayraktar» είναι ιδιαίτερης σημασίας όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της Αλβανίας.
«Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για την άμυνα της επικράτειάς μας», υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Drones και στο Κοσσυφοπέδιο
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του αγόρασαν από την Τουρκία τα drone Bayraktar TB-2.
«Το Κοσσυφοπέδιο είναι τώρα πιο ασφαλές και πάντα περήφανο», υποστήριξε ο Κούρτι, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει πόσα drones έχουν αγοραστεί, ούτε χρήματα που δαπανήθηκαν.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.