Μενού
Δελφίνι
Δελφίνι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το 1990 ένας άντρας στη βορειοανατολική Αγγλία συνελήφθη επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε να κακοποιεί σεξουαλικά ένα δελφίνι.

Ο Άλαν Κούπερ ήταν ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και κατηγορήθηκε από τον ιδιοκτήτη του δελφινιού, Πίτερ Μπλουμ, για σεξουαλική κακοποίηση του δελφινιού με το όνομα «Φρέντι». 

Η δημοσιογράφος, Μπέκι Μίλιγκαν, αποκάλυψε σε ένα podcast ότι είχε κολυμπήσει στα ίδια νερά με το δελφίνι.

Όπως είπε «ήμουν φοιτήτρια στο Πανεπιστημίου του Λονδίνου όταν μας ζητήθηκε να κάνουμε το πρώτο μας ντοκιμαντέρ και υπήρχε αυτή η ιστορία για ανθρώπους με πολύ σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας που θεραπεύονταν κολυμπώντας με ​​δελφίνια».

«Έτσι μπήκα στο τρένο με το μαγνητόφωνο μου, μέχρι το Amble. Δεν ήθελα πραγματικά να πάω στην παραλία, για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν μόλις 22 και δεν υπήρχε υγεία και ασφάλεια, ήταν κυριολεκτικά απλώς ένα σκάφος με μια σκάλα στη μέση της Βόρειας Θάλασσας. Αλλά με σήκωσαν και με πέταξαν μέσα. Και ξαφνικά ήρθε το πτερύγιο του ζώου προς το μέρος μου» πρόσθεσε. 

Το δελφίνι ήταν αρκετά άγριο και την τρόμαξε αλλά συνέχισε την προσπάθεια της για να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ. Ο Κούπερ ήταν συνέχεια με το δελφίνι και κολυμπούσαν μαζί για ώρες.

Ήταν ακτιβιστής και συχνά μιλούσε για την κακοποίηση των ζώων που συμμετέχουν σε παραστάσεις για τον κόσμο. Μέσω φυλλαδίων καλούσε σε αντιδράσεις ώστε να κινητοποιήσει τον κόσμο.

Το σκάνδαλο που συντάραξε τα 90s

Ο Κούπερ εντοπίστηκε από τουρίστες σε μια βάρκα να κολυμπάει με το δελφίνι. Στη συνέχεια έγινε μία καταγγελία σχετικά με τον αυνανισμό ενός δελφινιού. Ο ίδιος υποστήριξε πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε από ανθρώπους του Μπλουμ, τον οποίο είχε κατηγορήσει για κατάχρηση των δελφινιών.

Ο ακτιβιστής περιέγραψε το περιστατικό γράφοντας: «Ο Φρέντι ήταν ο συνηθισμένος εαυτός του, κάποιες φορές με ακουμπούσε με το πέος του στο πόδι ή το χέρι αλλά όλα ήταν φυσιολογικά για εμένα. Μόνο όταν πήρα τις καταθέσεις της αστυνομίας κατάλαβα το αντίθετο».

Μέρος της αστυνομικής δήλωσης του Μπλουμ έλεγε «Μην πλησιάσετε, κακοποιεί σεξουαλικά το δελφίνι».  

Σύμφωνα με τον Guardian, η ιστορία έγινε αντιληπτή από τη Sun με αποτέλεσμα να γίνει ευρέως γνωστή και να δημιουργήσει την αντίληψη ότι ένας άντρας κακοποιεί σεξουαλικά τα δελφίνια. 

Ο Κούπερ τελικά αθωώθηκε αλλά η υπόθεση τον επηρέασε πολύ. «Έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στο να βοηθά ανθρώπους και να φροντίζει τα ζώα. Άφησε το σχολείο στα 16 του και δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες.

Αλλά ο Άλαν είχε φήμη στο βόρειο κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων και το να κατηγορηθεί γι' αυτό ήταν το πιο επιζήμιο πράγμα. Είναι δύσκολο να εκφράσεις αυτό που έπαθε, το να κατηγορηθείς για κατάχρηση του ίδιου του πράγματος που προσπαθείς να προστατέψεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA