Μενού
Η στιγμή που ξεσπά φωτιά σε αεροσκάφος στις ΗΠΑ
Η στιγμή που ξεσπά φωτιά σε αεροσκάφος στις ΗΠΑ | YouTube
  • Α-
  • Α+

Καρέ-καρέ κατεγράφη η στιγμή που ένα αεροπλάνο της Delta πήρε φωτιά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σιάτλ, με τους ιθύνοντες να εκκενώνουν, άμεσα, τους εκατοντάδες επιβαίνοντες. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά τις τελευταίες ώρες ήρθε στο φως το βίντεο-ντοκουμέντο από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο.

Στα πλάνα φαίνεται μια πύρινη σφαίρα να εκρήγνυται και μαύρος καπνός να βγαίνει από τη μύτη του Airbus, κάτω από το πιλοτήριο, λίγο μετά την προσγείωσή του τη νύχτα της 6ης Απριλίου.

Η πτήση 604 της Delta από το Κανκούν του Μεξικού έφτασε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, αλλά μετά τη σύνδεση του αεροσκάφους στο ηλεκτρικό δίκτυο του τερματικού σταθμού, τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά.

Το βύσμα βραχυκύκλωσε και πετάχτηκαν σπίθες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο του αεροσκάφους Airbus A321, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι πιλότοι μύρισαν τον καπνό και είπαν στο πλήρωμα να ανοίξει την έξοδο κινδύνου.  Μόλις ενημερώθηκαν οι επιβάτες ότι θα πρέπει να κατέβουν άμεσα, επικράτησε πανικός, όπως ανέφερε και ένας εξ αυτών. 

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν με πανικό, υπήρξε λίγο σπρώξιμο στους διαδρόμους για να φτάσουν στην έξοδο» είπε, αλλά σημείωσε πως συνολικά, η διαδικασία κινήθηκε ομαλά. 

Σε βίντεο κατεγράφη και η στιγμή της εκκένωσης, που δείχνει άτομα να πηδούν σε φουσκωτές τσουλήθρες. «Ήταν σαν να πηδάμε έξω, να πηδάμε στις τσουλήθρες και μέσα σε λίγα λεπτά όλοι βγήκαν έξω» σημείωσε ο ίδιος. 

Περίπου τα δύο τρίτα των 189 επιβατών βγήκαν από τις τσουλήθρες, ενώ οι υπόλοιποι είχα προλάβει να βγουν κανονικά, ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA