Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | EPA/FILIP SINGER/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Το παράνομο «μνημόνιο» με τη Λιβύη επαναφέρει, σύμφωνα με το Action 24, η Τουρκία με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, να προαναγγέλλει ακόμη και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Ενέργειας στην Τουρκία, ανέφερε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Λιβύη για την αξιοποίηση των ενεργειακών της δυνατοτήτων.

Δήλωσε, παράλληλα, την πρόθεση της Άγκυρας να διεξάγει πετρελαϊκές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις συμφωνίες, που έχει υπογράψει με την Τρίπολη. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αποστολή τουρκικών πλοίων θα συμβάλλει σε ταχύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα.

Όπως υπογραμμίζεται, ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Ενέργειας στην Τουρκία, προανήγγειλε την αποστολή ειδικής ομάδας στη Λιβύη για διεξαγωγή τεχνικών εργασιών. Υπενθυμίζεται πως πριν από μία εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τούρκιας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέφερε το ζήτημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Τουρκία: Τι είπε ο Ερντογάν για τη Γαλάζια Πατρίδα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε την προηγούμενη Τετάρτη (10/01) στην Άγκυρα στο περιθώριο της 97ης επετείου από την ίδρυση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και έκανε εκ νέου αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Ερντογάν έκανε λόγο για ισχυρή βούληση της Τουρκίας να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι «υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας κάνοντας τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο στη διπλωματία όσο και σε στρατιωτικό πεδίο».

«Όπως και στο παρελθόν, δεν ενεργούμε υπολογίζοντας το τι θα πουν οι άλλοι. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, κάθε πολιτική που εφαρμόζουμε λαμβάνεται με άξονα την Τουρκία. Επιδιώκουμε να κάνουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα του έθνους μας, ό,τι χρειάζεται η Τουρκία, ανεξάρτητα από το τι θα πουν οι άλλοι. Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας κάνοντας τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο στη διπλωματία όσο και σε στρατιωτικό πεδίο».

«Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία είναι ένα σαφές παράδειγμα αυτού. Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις μας στο βόρειο Ιράκ είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ μαζί με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια κατοχής, είναι ένα παράδειγμα. Η υποστήριξή μας στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία μας συνδέουν πανάρχαιοι δεσμοί, είναι ένα από αυτά».

«Η ισχυρή βούλησή μας να προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από (τα παραδείγματα) αυτά. Τα παραδείγματα αυτά μπορούν να αυξηθούν. Όπως καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία, έτσι και κανένα από τα επιτεύγματα της χώρας μας σε διάφορους τομείς δεν ήταν τυχαίο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του κατά του Ισραήλ κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες συλλήψεις που ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές μελών κατασκοπευτικού δικτύου που λειτουργούσε υπέρ της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ. «Δεν έχετε δει ακόμη την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά σε ύφος έντονο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA