Μενού
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι | EPA/ALESSANDRO DI MEO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ ζητά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, για τα deepfake πορνογραφικά βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με την ίδια. 

Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια, με τη Μελόνι να αναμένεται να καταθέσει στις 2 Ιουλίου. 

Σημειώνεται πως οι deepfake λέγονται οι εικόνες ή τα βίντεο όπου το πρόσωπο ενός ατόμου προστίθεται, ψηφιακά, στο σώμα ενός άλλου.

Ένας 40χρονος άνδρας είναι ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ εξετάζεται και ο 73χρονος πατέρας του, σύμφωνα με το BBC. 

Η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει από το κινητό τηλέφωνο του γιου, από το οποίο φαίνεται ότι αναρτήθηκε το βίντεο σε αμερικανική πορνογραφική ιστοσελίδα.

Το υλικό είχε «εκατομμύρια προβολές» και παρέμενε στο διαδίκτυο για μήνες, πριν γίνει αντιληπτό. Είχε δημοσιοποιηθεί πριν γίνει η Μελόνι πρωθυπουργός της Ιταλίας. 

Είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της δυσφήμισης. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορεί να είναι ποινικές και να επισύρουν ποινή φυλάκισης.

Σε περίπτωση που το επιδικαστεί η αποζημίωση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, τα χρήματα, στο σύνολό τους, θα δοθούν για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων φυλετικών εγκλημάτων. 

Η δικηγόρος της Μελόνι σημείωσε πως ζητήθηκε ένα «συμβολικό» ποσό το οποίο, όμως, «θα στείλει μήνυμα στις γυναίκες, που είναι θύματα τέτοιου είδους κατάχρησης εξουσίας, να μην φοβούνται να κάνουν αγωγές». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA