Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου, δήλωσαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
«Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευθούν μια εκεχειρία και μια διαρκή ειρήνη. Ήρθε η ώρα να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αυτή πρέπει να γίνει έως τις 8 Αυγούστου.
Διαβάστε ακόμα: Τραμπ: «Κυρώσεις στη Ρωσία σε 10 ημέρες εάν δεν συμφωνήσει με την Ουκρανία»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν την ειρήνη» δήλωσε ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης Τζον Κέλι απευθυνόμενος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η αρχική διορία Τραμπ στη Ρωσία
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αρχικά δηλώσει πως θα παραχωρούσε 50 ημέρες στη Ρωσία για να επιτευχθεί μια συμφωνία και να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο, στη συνέχεια αναθεώρησε την τοποθέτησή του, μειώνοντας το «τελεσίγραφο» σε 10 με 12 ημέρες, κάτι που προκάλεσε έντονη αντίδραση από τη Μόσχα.
Το Κρεμλίνο, σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, τόνισε ότι συνεχίζει να λαμβάνει υπόψη όλες τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τη Ρωσία και υπογράμμισε πως η χώρα έχει πλέον αναπτύξει ανοσία στις κυρώσεις, καθώς υφίσταται μεγάλο αριθμό από αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την Τρίτη πως οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την επιβολή δασμών και άλλων μέτρων στη Ρωσία σε 10 ημέρες, εάν η Μόσχα δεν επιδείξει πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί τρία χρόνια στην Ουκρανία.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.