Μενού
bagdad
Η πρεσβεία της Σουηδίας, στις φλόγες | @theinformantofc
  • Α-
  • Α+

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βαγδάτη – την πρωτεύουσα του Ιράκ – και πυρπόλησαν κτίριο τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε πηγή του Reuters και διαπίστωσε δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου ειδήσεων επιτόπου. Η πηγή διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της σουηδικής διπλωματικής αντιπροσωπείας· απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στη διαδήλωση κάλεσαν υποστηρικτές του σιίτη ιεροκήρυκα Μοκτάντα Σαντρ, ενόψει της αναμενόμενης νέας καύσης του Κορανίου μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που αποφάσισαν να επιτρέψουν οι αρχές της Σουηδίας.

Προηγούμενη καύση αντιτύπου του Κορανίου, μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Σουηδίας από Ιρακινό, προκάλεσε διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και την καταδίκη μεγάλου μέρους του μουσουλμανικού κόσμου.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην πλατφόρμα Telegram από υποστηρικτές του Μοκτάντα Σαντρ εικονίζουν κόσμο να συγκεντρώνεται στη σουηδική πρεσβεία περί τη 01:00 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] προτού προχωρήσει σε εισβολή στο κτίριο περίπου μια ώρα αργότερα.

Κατόπιν εικονίζεται καπνός να αναδίδεται από κτίριο στο συγκρότημα της πρεσβείας. Δεν είναι σαφές αν βρίσκονταν μέλη του σουηδικού διπλωματικού προσωπικού στο κτίριο όταν έγινε η έφοδος των διαδηλωτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA