Μενού
Ιράν
Διαδηλωτές σηκώνουν μεγάλη σημαία του Ιράν στην πλατεία Παλαιστίνης, στην Τεχεράνη | AP Photos / Vahid Salemi
  • Α-
  • Α+

Για τέταρτη φορά συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη (17/4) το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ στο περιθώριο της απάντησης στην επίθεση του προηγούμενου Σαββάτου από το Ιράν.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, είναι τα όσα είπε ο πρώην διευθυντής πληροφοριών της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ που δήλωσε ότι η «στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών που βρίσκονται στο τραπέζι».

Ειδικότερα, ο Zohar Palti μίλησε στο «The World» του SkyNews με την Yalda Hakim στην Ιερουσαλήμ για τις πιθανές απαντήσεις μετά την εκτόξευση περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στο Ισραήλ.

Ισραήλ: Τι απάντησε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ

Μεταξύ των ερωτήσεων που δέχθηκε ο κ. Palti, ήταν εάν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μπορεί να μπουν στο «στόχαστρο» του Ισραήλ, απαντώτας τα εξής: «Χωρίς αμφιβολία. Τα πάντα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το αν αυτό περιελάμβανε και πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων», απάντηση που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μία ανάφλεξη της σύγκρουσης των δύο χωρών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA