Μενού
Μαχητές της Χαμάς
Μέλη της οργάνωσης Χαμάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σειρήνες ακούγονται στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, με τα ΜΜΕ της χώρας όπως η Haaretz, να κάνουν λόγο πως ρουκέτα της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας φέρεται να χτύπησε κτίριο στο Τελ Αβίβ.

Οι σειρήνες πολέμου, συγκεκριμένα, ήχησαν στο Τελ Αβίβ καθώς και στις πόλεις Givatayim, Ramat Gan, Holon, Rishon Letzion, Bnei Barak, και Mikveh, ενώ από το χτύπημα στο κτίριο υπάρχουν και τραυματίες.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από την επίθεση στο Τελ Αβίβ, χωρίς όμως οι Αρχές της χώρας να έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τίποτα.

Χαμάς: «7.326 νεκροί σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ»

Η Χαμάς, μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/10) παρέθεσε τον νέο αριθμό των νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας, που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση, κάνει λόγο πως 7.326 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιδρομές της γειτονικές χώρας, προσθέτοντας πως ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και 3.083 παιδιά.

Ισραήλ: Σε ετοιμότητα τέσσερα νοσοκομεία για ομήρους

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ε΄δωσε, παράλληλα, εντολή σε τέσσερα νοσοκομεία να προετοιμαστούν να υποδεχθούν ομήρους, που κρατάει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, έλαβαν εντολή να δημιουργήσουν ειδικές εγκαταστάσεις για τη θεραπεία ομήρων που απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία στη Γάζα, με μία εγκατάσταση να στήνεται ειδικά για παιδιά.

Τα τέσσερα νοσοκομεία είναι το Sheba Tel Hashomer στο Ramat Gan, το Soroka στο Be'er Sheva, το Wolfson στο Holon και το Schneider Children's Hospital στην Petah Tikva.

ΠΟΥ για Γάζα: «Εκτιμήσεις για 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα»

Δραματικές είναι οι ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχο του Παγκόμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στη Γάζα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί στοχευμένες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε σήμερα (27/10) ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ έχει στα χέρια της εκτιμήσεις, οι οποίες αναφέρουν πως υπάρχουν περίπου 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα στη Γάζα και εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Πρόσθεσε πως έχουν συμπεριληφθεί στους επίσημους καταλόγους των θυμάτων, τον οποίο γνωστοποιεί το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

«Λαμβάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, και δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τις κατεχόμενες Παλαιστινιακές Περιοχές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα. Δεν διευκρίνισε, όμως, την πηγή των πληροφοριών αυτών.

Βομβαρδισμός στης Γάζα
Συντρίμμια στη Γάζα | Associated Press
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA