Δεκαεπτάχρονος μαθητής με ψυχικά προβλήματα επιτέθηκε σήμερα το πρωί με μαχαίρι σε καθηγήτριά του, ηλικίας 57 ετών, στην είσοδο τεχνικού λυκείου της πόλης Βαρέζε, κοντά στο Μιλάνο.
Τραυμάτισε την γυναίκα στην πλάτη με τρεις μαχαιριές χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός.
Η καθηγήτρια διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές και δεν κινδυνεύει η ζωή της, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάρτυρες της επίθεσης ήταν δυο συνάδελφοι της εκπαιδευτικού, οι οποίες κάλεσαν άμεσα την αστυνομία.
«Θα προστατέψουμε την ακεραιότητα των δασκάλων και καθηγητών μας, αλλά και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, δεν θα τους αφήσουμε μόνους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα.
Ο διευθυντής του σχολείου όπου σημειώθηκε η επίθεση υπογράμμισε ότι «στον δεκαεπτάχρονο δράστη είχε δοθεί εδώ και καιρό ψυχολογική υποστήριξη με στόχο την βελτίωση της όλης κατάστασής του».
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Δημοσκόπηση Interview: Ανέτοιμη η Καρυστιανού για την πολιτική, λέει το 70% των πολιτών
- Τρίκαλα: Τα δύο σενάρια της φονικής έκρηξης και οι καταθέσεις των μαρτύρων
- Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι από τα Ίμια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.