Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια γυναίκα προειδοποιεί να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε καμία περίπτωση χωρίς επίβλεψη μιας και η ίδια την πάτησε. Η 42χρονη μητέρα από την Αγγλία βγήκε εκτός σπιτιού και άφησε το στεγνωτήριο ρούχων για 10 λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η συσκευή να πάρει φωτιά, και σαν αποτέλεσμα να καεί ολόκληρο το σπίτι τους.

Το σπίτι που διέμενε η γυναίκα με τον σύζυγο της και τα τρία παιδιά τους άνηκε στο δήμο και τώρα αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχείο χωρίς τα πράγματα τους.

«Ξέρω ότι είναι μόνο υλικά αγαθά, αλλά έχω τρία παιδιά με αναπηρία. Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ότι έχεις χάσει τα πάντα και ότι τα παιδιά έχουν χάσει τα πάντα. Δεν μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι τους λόγω της πυρκαγιάς, δεν είναι δίκαιο» είπε η δυσαρεστημένη γυναίκα. 

Η φωτιά ξέσπασε στις 19 Οκτωβρίου όταν η γυναίκα έβαλε μερικά ρούχα στο νέο της στεγνωτήριο και μέσα σε 10 λεπτά πήρε φωτιά. Σύμφωνα με τη WalesOnline, ένας γείτονας παρατήρησε τη φωτιά και τηλεφώνησε στον 19χρονο γιο της οικογένειας που βρισκόταν ακόμα μέσα στο σπίτι. 

Κανένας δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά, αλλά ολόκληρο το σπίτι κάηκε με τη 42χρονη να υποστηρίζει ότι ο «διακόπτης προστασίας» του σπιτιού θα έπρεπε να έχει αποτρέψει το περιστατικό, με έναν ηλεκτρολόγο να επιβεβαιώνει ότι ο διακόπτης όντως δεν λειτούργησε. 

Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελαττωματική ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι συνέλαβε στην πυρκαγιά. 

Η μητέρα είπε: «Έβαλα το στεγνωτήριο για δέκα λεπτά και βγήκα έξω. Μέσα σε 20 λεπτά έλαβα τηλεφώνημα από τον γιο μου που ούρλιαζε να επιστρέψω επειδή το υπόστεγο στο σπίτι καιγόταν». 

«Οι γείτονες ήρθαν τρέχοντας και χτυπούσαν την πόρτα και ευτυχώς ο γιος μου άκουσε την πόρτα. Μια γειτόνισσα κατάφερε να τον βγάλει έξω, φορούσε μόνο το εσώρουχο και τη ρόμπα του. Η φωτιά έλιωσε την πόρτα της κουζίνας μου, τα πάντα στην κουζίνα μου είχαν λιώσει. Πέρασε κατευθείαν μέσα και ο καπνός κατέστρεψε κάθε μέρος του σπιτιού μου και δεν μας άφησε τίποτα».

Για την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο πληρώνει τη διαμονή της οικογένειας σε ένα κοντινό ξενοδοχείο όσο γίνονται επισκευές στο σπίτι. 

Οι κίνδυνοι από το στεγνωτήριο

Ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Δυτικού Γιορκσάιρ είπε: «Μην υπερφορτώνεται το στεγνωτήριο, καθώς και τα ρούχα σας χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν και σας κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Η υπερφόρτωση μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Αν έχετε ρούχα που έχουν λερωθεί με ουσίες όπως λίπη και λάδι, στεγνώστε τα φυσικά. Μην τα στεγνώσετε στο στεγνωτήριο σας καθώς όλες αυτές οι ουσίες μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη όταν έρθουν σε επαφή με υπερβολική ζέστη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA