Μενού
Το «Robot Goat»
Το «Robot Goat» | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ένα κάπως αντισυμβατικό όπλο ετοιμάζεται να εξαπολύσει στρατός των ΗΠΑ. Δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο οπλικό σύστημα ή αεριωθούμενο, ενώ περπατάει...στα τέσσερα. Ο λόγος για τις νέες κατσίκες - ρομπότ που μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους.

Σε ένα νέο βίντεο, ο Αμερικανικός στρατός παρουσίασε τις δοκιμές ενός νέου αντιαρματικού όπλου που διεξάχθηκαν στο πλαίσιο άσκησης στο Κέντρο Πολέμου Αέρος - Εδάφους των Πεζοναυτών στην Καλιφόρνια.

Ο στρατός είχε την φαεινή ιδέα να φορτώσει αντιαρματικούς πυραύλους τύπου M72 LAW πάνω σε τετράποδα ρομπότ που αποκαλεί χαρακτηριστικά «ρομποτικές κατσίκες».

Εκρηκτικά μηρυκαστικά 

Σύμφωνα με την Daily Mail, σκοπός της χρήσης των τετράποδων drones είναι να προστατευτούν οι ζωές των Αμερικάνων στρατιωτών. Χρησιμοποιώντας τα τηλεχειριζόμενα αμνοερίφια από θέσεις κάλυψης, οι πεζοναύτες θα μπορούν να πλήττουν στόχους χωρίς να βάζουν το εαυτό τους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του στρατού, η δοκιμή έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Ερευνών του Ναυτικού, κατά την οποία εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος τύπου Μ72 από την πλάτη της «κατσίκας».

«Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι μία δοκιμή για σκοπούς χρήσης του στρατού. Δεν θα εξοπλίζαμε πεζοναύτες με κάτι τέτοιο. Είναι αυστηρά δοκιμή για τους σκοπούς του Ναυτικού», δήλωσε ένας πεζοναύτης.

«Βάλαμε μία μάσκα κατσίκας στο πιο μεγάλο από αυτά. Μπορεί να ηχήσει σειρήνες, ακόμα και να γαυγίσει και να γρυλίσει», λέει αστειευόμενος ο χειριστής του ρομπότ. Πέρα από επιθετική χρήση, οι ευέλικτες αυτές κατσίκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αναγνωριστικές αποστολές, με την ικανότητά τους να διαβαίνουν ανώμαλο έδαφος.

O λοχαγός Άρον Σαφάντι δήλωσε για τις προοπτικές της νέας τεχνολογίας: «Αντί να έχουμε ένα πεζοναύτη να χειρίζεται το οπλικό σύστημα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξ αποστάσεως πυροδότηση για να γίνεται με ασφάλεια».

«Ο πεζοναύτης μπορεί να κρύβεται στην κάλυψη, ενώ το ρομπότ θα προχωράει μπροστά όσο ο στρατιώτης χειρίζεται τις ασφάλειες από μακριά, επιτρέποντας στο όπλο να πυροδοτηθεί πιο κοντά στο στόχο», τόνισε.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA