Μενού
touristria
Τουρίστρια | Twitter
  • Α-
  • Α+

Έναν ακόμη βανδαλισμό υπέστη το μνημείο του Κολοσσαίου στην Ρώμη, αυτή τη φορά από μια 17χρονη κοπέλα.

Μια 17χρονη Ελβετίδα σκάλισε τα αρχικά της στον τοίχο του Κολοσσαίου, προκαλώντας μαζική κατακραυγή.

Η κοπέλα από την Ελβετία επισκέφθηκε τη Ρώμη με την οικογένειά της και πιάστηκε να χαράζει τα αρχικά του ονόματός της στο δημοφιλές αξιοθέατο.

Φέρεται να χάραξε ένα «Ν» σε ένα τοίχο του κτιρίου ηλικίας 1.937 ετών και βιντεοσκοπήθηκε από έναν Ιταλό ξεναγό, ο οποίος ειδοποίησε γρήγορα το προσωπικό ασφαλείας του μνημείου.

Ο ξεναγός είπε ότι ο κόσμος φώναζε στην κοπέλα και μόλις αυτή συνειδητοποίησε ότι είχε εξοργίσει τους άλλους, σήκωσε τους ώμους της και έφυγε με μια γκριμάτσα.

Ο ξεναγός δήλωσε στη Repubblica Roma: «Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνω να κινηματογραφήσω μια πράξη βανδαλισμού στο Κολοσσαίο, αλλά σε έξι χρόνια έχω δει δεκάδες, υπάρχουν και αυτοί που ξηλώνουν τμήματα του τείχους. Με έφτυσαν ακόμη και μια φορά επειδή μάλωσα ένα αγόρι».

Το κορίτσι και οι γονείς της οδηγήθηκαν στη συνέχεια στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Piazza Venezia της Ρώμης για ανάκριση, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πράξη βανδαλισμού του κοριτσιού θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ ή με φυλάκιση δύο έως πέντε ετών, αναφέρει η Daily Mail.

Αυτό συμβαίνει μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ένας άνδρας χαράζει να σκαλίζει το όνομα του ίδιου και της φίλης του στο αρχαίο μνημείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA