Μενού
mpeleris
Φρέντης Μπελέρης | Facebook
  • Α-
  • Α+

Την ενοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε δικαστήριο της Αλβανίας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κρίθηκε ένοχος για την κατηγορίας της απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Στην απολογία του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε ότι «σε κάθε στάδιο της ανάκρισης και της εκδίκασης, η εισαγγελία προσπάθησε να κατασκευάσει στοιχεία».

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όταν θεωρείται ότι η δικαιοσύνη έχει παγιωθεί μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία, όταν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει το θάρρος να αποδώσει δικαιοσύνη» ανέφερε.

Έκανε λόγο για ένα «πολιτικό πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με τη διοίκηση του δήμου Χειμάρας, όπου αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα, όχι με την ψήφο, αλλά με αστεία και ερασιτεχνικά κόλπα, ζητώντας από εσάς στη συνέχεια, ως δικαστικό σώμα, να πιστοποιήσετε αυτή την παρωδία».

Έκανε λόγο περί «ανυπόστατων ψεμάτων» και κενών στα στοιχεία αλλά και κατήγγειλε πως «η εισαγγελική αρχή σε αυτήν την υπόθεση καθοδηγήθηκε από την αστυνομία από την αρχή μέχρι το τέλος». 

«Ο μόνος σκοπός της (σ.σ. εισαγγελέως) είναι να με καταδικάσει σε φυλάκιση για όσο χρόνο χρειάζεται ο πρωθυπουργός για να "διεξάγει" νέες εκλογές στη Χειμάρα» σημείωσε και κάλεσε το δικαστήριο να πει «όχι στην πίεση της εξουσίας, όχι στην τιμωρία χωρίς στοιχεία, όχι στις διακρίσεις, να πείτε όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό, να πείτε ναι στη διάκριση των εξουσιών, να πείτε ναι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να πείτε ναι στην ισότητα ενώπιον του νόμου».

Η επιστολή Μπελέρη σε ΕΕ και ΗΠΑ

Πριν από τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, είχε γίνει γνωστό πως ο Φρέντι Μπελέρης είχε στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, ενημερώνοντας για την περίπτωσή του.

«Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου» έγραφε.

Παράλληλα, έκανε καταγγελία κατά αστυνομικών που «εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών».

Καταλήγοντας αναφέρει πως είναι έγκλειστος από τον Μάιο καθώς «εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον πρωθυπουργό».

Η αντίδραση του Μπελέρη

«Ήταν μια δίκη παρωδία. Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης», τονίζει σε δήλωσή του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης», προσθέτει o Φρέντι Μπελέρης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA