Χάος επικράτησε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κέντρο του Λονδίνου, χθες Σάββατο, καθώς πάνω από πεντακόσιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις Αρχές, διεκδικώντας άρση της απαγόρευσης της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Palestine Action.
Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας διευκρίνισε ότι συνελήφθησαν συνολικά 523 άνθρωποι, ηλικιών μεταξύ «18 και 87 ετών».
Ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν είναι ο Ρόμπερτ Ντελ Νάια, ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος Massive Attack, ο οποίος ήταν καθιστός κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «I Support Palestine Action». Πληροφορίες του Press Association αναφέρουν ότι τον προσήγαγαν τρεις αστυνομικοί.
Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους χθες το μεσημέρι στην πλατεία Τραφάλγκαρ προκειμένου να συμμετάσχουν σε καθιστική, σιωπηρή διαμαρτυρία, ειρηνικό sit-in, με τους περισσότερους να έχουν στα χέρια τους πλακάτ στο οποίο είχαν γράψει «εναντιώνομαι στη γενοκτονία, υποστηρίζω την Palestine Action».
Η μη κυβερνητική οργάνωση έχει εμπλακεί σε δικαστική μάχη με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού των Εργατικών Κιρ Στάρμερ. Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε την Palestine Action εκτός νόμου τον Ιούλιο, κατηγορώντας της για «βανδαλισμούς» από τα μέλη της, ιδίως σε βάση της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας.
Τον Φεβρουάριο, η βρετανική δικαιοσύνη έκρινε ότι η απαγόρευση ήταν «δυσανάλογο» μέτρο. Η κυβέρνηση Στάρμερ άσκησε έφεση· το μέτρο παραμένει σε ισχύ, εν αναμονή της εκδίκασης της προσφυγής της.
- Ένας «στρατός» από χταπόδια: Γιατί η Ιταλία απελευθέρωσε 130.000 στη Μεσόγειο
- Τουρισμός για όλους 2026: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α' φάσης - Voucher έως 600€
- Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο παγετώνας καταρρέει στο Νεπάλ: Στους 579 οι νεκροί
- Μητσοτάκης: «Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές - Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.