Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρέα ορειβατών που έκανε πεζοπορία ανακάλυψε ένα μακάβριο εύρημα στο καντόνι Βάλε της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, βρήκε τα οστά ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί ενώ έκανε πεζοπορία κατά μήκος του παγετώνα Τέοντουλ κοντά στο εμβληματικό βουνό Μάτερχορν της Ελβετίας, το 1986.

Το λιώσιμο των πάγων αποκαλύπτει αντικείμενα αλλά και σορούς ανθρώπων που έχουν έχουν ανακτηθεί, καθώς οι παγετώνες που λιώνουν οδήγησαν στην επανεμφάνιση σωμάτων και αντικειμένων που πιστεύεται ότι έχουν χαθεί εδώ και καιρό.

Η ανατριχιαστική ανακάλυψη έγινε στις 12 Ιουλίου από ορειβάτες που έκαναν πεζοπορία κατά μήκος του παγετώνα Τεοντούλ κοντά στο κοντά στο Ζερμάτ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Η ανάλυση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός ορειβάτη που αγνοούνταν από το 1986», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Τον Σεπτέμβριο του 1986, ένας Γερμανός ορειβάτης, ο οποίος ήταν τότε 38 ετών, είχε δηλωθεί αγνοούμενος αφού δεν επέστρεψε από μια πεζοπορία», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η αστυνομία δημοσίευσε μια εικόνα από ένα μποτάκι ορειβασίας με τα κόκκινα κορδόνια του να προεξέχουν από το χιόνι που ανήκε στον αγνοούμενο.

Τα οστά του ορειβάτη υποβλήθηκαν σε ιατροδικαστική ανάλυση στο νοσοκομείο του Βαλέ, επιτρέποντας στους ειδικούς να τα συνδέσουν με την εξαφάνιση του 1986, ανέφερε η αστυνομία.

Ο παγετώνας Τεοντούλ είναι ένας παγετώνας των Άλπεων, που βρίσκεται νότια του Ζερμάτ στο καντόνι του Βαλέ. Βρίσκεται στην ελβετική πλευρά των Άλπεων, αν και η πάνω λεκάνη του αγγίζει την ιταλική περιοχή της κοιλάδας της Αόστα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA