Θυμό προκάλεσε στην κωμόπολη Κορλεόνε της Σικελίας, η ανάρτηση του Σαλβούτσιο Ρίινα, γιου ενός από τα αφεντικά της μαφίας, στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι τοπικοί άρχοντες αναφέρουν ότι το μήνυμα του Ρίινα αμαύρωσε τις προσπάθειες για να αποτινάξει η κοινότητα τη φήμη που την συνδέει με το έγκλημα.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την γιορτή του «Ferragosto» στις 15 Αυγούστου, ο «Σαλβούτσιο» Τζιουζέπε Σαλβατόρε Ρίινα, ένας από τους γιους του Σαλβατόρε «Τότο» Ρίινα, ευχήθηκε μέσω social media στους ακολούθους του από την οδό Σκορσόνε 24, στο Κορλεόνε.
Στη διεύθυνση αυτή ήταν το σπίτι της οικογένειας Ρίινα για πολλά χρόνια, αλλά το 2018 το όνομα της οδού άλλαξε σε οδός Τερανόβα στη μνήμη του δικαστή (που πολέμησε τη μαφία) Τσέζαρε Τερανόβα, που σκοτώθηκε το 1979 σε ενέδρα που του έστησε το αφεντικό της μαφίας του Κορλεόνε, Λουτσιάνο Λίτζιο.
Ο δήμαρχος της πόλης Βάλτερ Ρα, χαρακτήρισε «δειλή» την συγκεκριμένη κίνηση και επανέλαβε ότι το Κορλεόνε έχει αφήσει πίσω του τη σκοτεινή ιστορία της μαφίας.
«Δεν θα το επιτρέψουμε, έχουμε γυρίσει σελίδα. Κανείς δεν θα μας κάνει να γυρίσουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα ο Σαλβούτσιο Ρίινα αφαίρεσε την αναφορά στην οδό Σκορσόνε, από την ανάρτησή του.
Το βαρύ παρελθόν του Τότο Ρίινα
Ο Τότο Ρίινα πέθανε στη φυλακή το 2017. Με το παρατσούκλι «κτήνος», θεωρείται ότι έδωσε εντολή για πάνω από 150 δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και εκείνων των δικαστών Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992.
Ο τρίτος γιος του αρχιμαφιόζου, «Σαλβούτσιο» Ριίνα, επέστρεψε μόνιμα στο Κορλεόνε το 2023, αφού εξέτισε σχεδόν εννέα χρόνια στη φυλακή για διασυνδέσεις με τη μαφία, ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό.
Η προηγούμενη διοίκηση του Κορλεόνε είχε επιχειρήσει - χωρίς επιτυχία - να τον εκδιώξει προκειμένου να προστατευτεί η πόλη από περαιτέρω «ζημιά στη φήμη της».
Οι Αρχές της κωμόπολης, σχολιάζοντας την επίμαχη ανάρτηση έκαναν λόγο για «μια άθλια επίθεση κατά του κράτους και των θεσμών.»
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.