Μενού
Τρένο στη Γερμανία
Τρένο στη Γερμανία | AP
  • Α-
  • Α+

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα υπερχειλισμένο φρεάτιο λυμάτων προκάλεσε κατολίσθηση που εκτροχίασε την επιβατική αμαξοστοιχία στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με νέα δεδομένα.

Αρμόδιοι δήλωσαν ότι το τρένο εκτροχιάστηκε μεταξύ Ρίντλινγκεν και Μούντερκίνγκεν κοντά στη Στουτγάρδη την Κυριακή, μετά από έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Πιστεύεται ότι η πλημμύρα προκάλεσε υπερχείλιση των υπονόμων, οδηγώντας σ κατολίσθηση στις όχθες που εκτείνονται δίπλα στις γραμμές.

Διαβάστε ακόμα: Ταϊλάνδη και Καμπότζη συμφώνησαν σε «άμεση κατάπαυση πυρός»

Ο μηχανοδηγός του τρένου, ένας άλλος υπάλληλος των σιδηροδρόμων και ένας επιβάτης σκοτώθηκαν, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Την Κυριακή, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι «θρηνεί τα θύματα» και εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειές τους.

Γερμανία: «Φρένο» στα δρομολόγια όσο συνεχίζουν οι έρευνες

Σε μια ανάρτηση στο X, είπε ότι βρισκόταν σε στενή επαφή με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών και είχε ζητήσει να παράσχουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όλη την υποστήριξη που χρειάζονται.

Σε ανακοίνωση που κοινοποίησε την Κυριακή, η αστυνομία της Ουλμ ανέφερε ότι το τρένο βρισκόταν σε μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων μεταξύ Ζίγκμαρίνγκεν και Ουλμ όταν εκτροχιάστηκε.

Ανέφεραν ότι η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι ο χώρος του συμβάντος θα παραμείνει κλειστός. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία θα παραμείνει σε αναστολή και οι εργασίες καθαρισμού θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, πρόσθεσαν.

Περίπου 100 άτομα επέβαιναν στο τρένο όταν τουλάχιστον δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν σε δασική περιοχή γύρω στις 18:10 τοπική ώρα (17:10 BST), μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA την Κυριακή.

Πηγή: BBC

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...