Μενού
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ | AP Photos / Mike Stewart
  • Α-
  • Α+

Δικαστής της κομητείας Φούλτον στην Τζόρτζια, σύμφωνα με το ABC News, κατέρριψε ακόμη έξι κατηγορίες που «βάρυναν» τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την παρέμβασή του στις εκλογές του 2020.

Όπως διευκρινίστηκε, οι κατηγορίες, σαν την ηθική αυτουργία σε παραβίαση του όρκου από δημόσιο λειτουργό, δεν αφορούσαν μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ενδέχεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά της Γροιλανδίας, αλλά και αρκετούς συγκατηγορούμενούς του.

Ο δικαστής Σκοτ Μακάφι, σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, απέρριψε τρεις κατηγορίες –από τις 13– για τον Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζει ακόμη δέκα.

Ντόναλντ Τραμπ: Το σκεπτικό του δικαστή

Η απόφαση οτυ δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ ως «νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ κι αρκετούς από τους συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση απόρριψης των κατηγοριών, με την αιτιολογία ότι ήταν νομικά ανεπαρκείς».

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής Μακάφι τόνισε πως «δεν υπάρχουν επαρκείς λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της διάπραξης των αδικημάτων. Η έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με ένα ουσιώδες νομικό στοιχείο είναι μοιραίο».

«Δεν παρέχουν στους εναγόμενους επαρκείς πληροφορίες για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, καθώς οι εναγόμενοι θα μπορούσαν να έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, και συνεπώς το νόμο με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, διαφορετικούς τρόπους» σημειώνεται στη σχετική διάταξη.

Η διαταγή του δικαστή ακυρώνει τρεις από τις 13 κατηγορίες εναντίον του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος, όωπς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει πλέον 10 κατηγορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA