Μενού
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ομιλία του πρώην προέδου των ΗΠΑ | AP Photos / Steve Helber
  • Α-
  • Α+

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times, έκρινε πως ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, ανατρέποντας έτσι προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε λόγο πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να παραμείνει στο ψηφοδέλτιο των προκριματικών εκλογών του Κολοράντο, με την προηγούμενη απόφαση να κάνει λόγο πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε τα προσόντα να ασκήσει το αξίωμα, επειδή είχε εμπλακεί σε προσπάθειες να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ομόφωνη, και ανοίγει τον «δρόμο» για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίματος για δεύτερη θητεία.

Άξιο αναφοράς είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να κατακτήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς «μεταφράζεται» η απόφαση του δικαστηρίου

Η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση. 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν επιλύει μόνο το ζήτημα του κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο, αλλά και εάν είναι μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί και από τη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του Μέιν και του Ιλινόι, πάλι λόγω της παραβίαση της 14ης Τροπολογίας (περί εξέγερσης) , αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων των δύο αυτών Πολιτείων είχαν τεθεί σε αναστολή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το Κολοράντο. 

Η απόφαση έρχεται μία ημέρα πριν από την «Σούπερ Τρίτη», την ημέρα δηλαδή που διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 16 Πολιτείες των ΗΠΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, μεταξύ τους και το Κολοράντο.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ του, ο Τραμπ σχολίασε μέσω ανάρτησης στη δική του πλατφόρμα, «Truth Social»: «Μεγάλη νίκη για την Αμερική». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA