Μενού
Η περιοχή όπου διέμενε ο βιαστής
Η περιοχή όπου διέμενε ο βιαστής | Youtube
  • Α-
  • Α+

Υπό κράτηση στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Tuen Kit Lee, γνωστός ως «βιαστής με την κακή αναπνοή», μετά την σύλληψή του την Τρίτη (28/5) από την αστυνομία της Καλιφόρνια, καταζητούμενος επί 17 χρόνια για την απαγωγή και τον βιασμό πρώην συναδέλφου του.

Το «παρατσούκλι» του προέρχεται από την δυσάρεστη αναπνοή του, που είχε εντυπωθεί στο θύμα, μέσω της οποίας τον αναγνώρισε μεταξύ άλλων υπόπτων πάνω από μία δεκαετία πριν, οδηγώντας στην καταδίκη του, όπως αναφέρει το Sky News.

Ο Lee είχε κριθεί ένοχος ενώπιον δικαστηρίου το 2007, για την απαγωγή από το σπίτι της, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, της εν λόγω γυναίκας, και τον ακόλουθο βιασμό της τον Φεβρουάριο του 2005.

Τον πρόδωσε η ανάσα του

Αν και ο βιαστής είχε καλύψει τότε τα χαρακτηριστικά του, τον είχε προδώσει η δυσάρεστη μυρωδιά της αναπνοής τους, οδηγώντας το θύμα να τον αναγνωρίσει και να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πριν όμως οδηγηθεί στις φυλακές μετά την καταδίκη του, είχε καταφέρει να δραπετεύσει, διαφεύγοντας της σύλληψης επί 17ετίας. Τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές της Καλιφόρνια και συνελήφθη έξω από πολυτελή κατοικία στην κομητεία Contra Costa, στην οποία διέμενε μάλιστα με τη σύντροφό του.

Η ίδια φέρεται να μην γνώριζε την πραγματική του ταυτότητα, σύμφωνα με την αστυνομία της Μασαχουσέτης. Αυτό που τον πρόδωσε, ήταν φωτογραφίες του που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες οι αρχές συνέδεσαν με την πραγματική του «περσόνα».

Ο Λι κρατείται από την αστυνομία της Καλιφόρνια, εν αναμονή της μεταφοράς του στη Μασαχουσέτη, όπου θα εκτίσει ισόβια κάθειρξη

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA