Μενού
kim-jong-un
Κιμ Γιονγκ Ουν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον στρατιωτικό δορυφόρο που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά η Πιονγκγιάνγκ και απεικονίζουν δυνητικούς «στόχους» στη Νότια Κορέα, επιθεώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε απόψε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζονται τοποθεσίες στην πρωτεύουσα Σεούλ και σε άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Τονίζοντας ότι η κατοχή ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου είναι μια «πλήρης» άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας, ο Κιμ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για την επίτευξη του «άμεσου και μακροπρόθεσμου στόχου» ανάπτυξης της ικανότητας αεροδιαστημικής αναγνώρισης.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέφτηκε την Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας (NATA) με την κόρη του και φωτογραφήθηκαν με όσους συμμετείχαν στο δορυφορικό πρόγραμμα.

Η Βόρεια Κορέα έθεσε την Τρίτη σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της, ωστόσο αξιωματούχοι στη Σεούλ και στρατιωτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τις δυνατότητές του.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η τεχνική βοήθεια της Ρωσίας πιθανότατα βοήθησε τον Βορρά να θέσει με επιτυχία τον δορυφόρο σε τροχιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA