Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο την Πέμπτη, με την ευκαιρία της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι θα απονείμει μεταθανάτια στον Τσάρλι Κερκ το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, το FBI ανακοίνωσε πως έχει εικόνες του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ το απόγευμα της Τετάρτης (σ.σ. τοπική ώρα), ενώ βρέθηκε και το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε.
Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και σκότωσε τον Τσάρλι Κερκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο της Γιούτα.
Ο εκπρόσωπος του FBI Ρόμπερ Μπολς τόνισε σε ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι οι Αρχές δεν ξέρουν ακόμα πόσο μακριά έχει πάει, ή πού βρίσκεται ο δράστης.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως το FBI έχει εικόνες από το πρόσωπό του και πως ίσως αυτές δημοσιευθούν σύντομα.
Το Sky News επισημαίνει πως οι Αρχές αναφέρονται στον δράστη ως «αυτός», επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άνδρα. Το όπλο που θεωρείται ως ύποπτο για τη δολοφονία, έχει βρεθεί.
«Μπορώ να σας πω ότι έχουμε βρει αυτό που θεωρούμε ως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό, ένα τουφέκι υψηλής ισχύος με κλείστρο.
Με πληροφορίες από Associated Press
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.