Μενού
Ρώσοι στρατιώτες
Ρώσοι στρατιώτες | AP
  • Α-
  • Α+

Ένα ξέσπασμα «πυρετού των αρουραίων» ξεκληρίζει τα στρατεύματα της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ισχυρίστηκε η Ουκρανία, με συμπτώματα που ξεκινούν από εμετό και προκαλούν έως και αιμορραγία στα μάτια.

Όπως πληροφορεί η Daily Mail, η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) έκανε αναφορά για ξέσπασμα της νόσου μεταξύ ρωσικών μονάδων στο Kupyansk, μια πόλη στα ανατολικά της χώρας.

Η μυστηριώδης ασθένεια

Οι Ρώσοι στρατιώτες στο μέτωπο παλεύουν με την έλλειψη χειμερινών προμηθειών, ενόψει ακόμα μίας Χριστουγεννιάτικης περιόδου, αποκλεισμένοι μαχόμενοι για να ικανοποιήσουν τις βλέψεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο «πυρετός των αρουραίων» είναι ένας τύπος στρεπτοκοκκικής λοίμωξης που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω της άμεσης επαφής με τρωκτικά ή μέσω της κατάποσης των κοπράνων τους. «Στη μεριά του μετώπου στο Kupyansk, οι κατακτητές αποδεκατίζονται από τον "πυρετό των αρουραίων". Ως αποτέλεσμα, η νόσος μείωσε σημαντικά τη μαχητική ικανότητα των Ρώσων αρουραίων», αναφέρεται στην εφαρμογή Telegram.

Πηγές της Ουκρανίας είπαν ότι ο πυρετός μπορεί να προκαλέσει «σοβαρούς πονοκεφάλους, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος στους 40 βαθμούς, εξανθήματα και ερυθρίαση, μειωμένη αρτηριακή πίεση, αιμορραγίες στα μάτια, ναυτία και έμετο, πολλές φορές μέσα σε μία ημέρα μετά την αρχική μόλυνση». 

Αν και ο όρος δεν είναι κλινικά δόκιμος, τα συμπτώματα που αναφέρονται είναι παρόμοια με αυτά της λεπτοσπείρωσης, νόσου που προκαλείται επίσης από δάγκωμα αρουραίου, κατάποσης ή επιμόλυνσης από τα περιττώματα του ζώου, αν και δεν ήταν άμεσα σαφές εάν πρόκειται ακριβώς για την ίδια ασθένεια στην οποία αναφέρθηκε η Ουκρανία.

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA