Μενού
kievo
Η πολυκατοικία που χτυπήθηκε στο Κίεβο | Kyiv City Military Administration
  • Α-
  • Α+

Συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο χτυπήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ανέφερε ο προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Γέρμακ έκανε λόγο για ιρανικής κατασκευής Shahed, που χρησιμοποιούν συχνά οι ρωσικές δυνάμεις για να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε πολυκατοικία στη συνοικία Σολομιάνσκι, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στους ψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία λαμβάνει σήματα πως τα στρατιωτικά σχέδια και η δραστηριότητα της Ρωσίας επιβραδύνονται.

Ο Ζελένσκι, στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απευθύνει στους Ουκρανούς, δήλωσε ότι αυτό σημειώνεται σε έκθεση της διεύθυνσης υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού (HUR).

«Υπήρχε μια ξεχωριστή έκθεση από την HUR», τόνισε ο Ζελένσκι. «Τα σχέδια του εχθρού, το έργο της ρωσικής αμυντικής (βιομηχανίας). Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν επιβράδυνση. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επιβράδυνσή τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA